A mohácsi Park Utcai Katolikus Általános Iskola 2017. február 24-én rendezte immár 18. alkalommal hagyományos Területi Német Népdaléneklési Versenyét.

Trábert József az iskola volt tanára, igazgatóhelyettese és a német tagozat vezetője kezdeményezésére rendezték meg először 1999. januárjában a népdaléneklési versenyt, amely azóta minden évben a búsójárás programjaként szerepel. Rá emlékeztek, és a tisztelet jeleként a verseny mostantól az ő nevét viseli.

park suli nepdaleneklesi verseny 01

A versenynek idén is a mohácsi Német Nemzetiségi Ház adott otthont. A megnyitóban Hahnerné Feth Gabriella, a Mohácsi Német Önkormányzat elnöke méltatta Trábert József munkásságát, és kitért arra is, hogy mennyire fontos a német népdalok megőrzése, továbbadása.

A mohácsi általános iskolás tanulókon kívül Himesházáról, Lánycsókról, Szederkényből és Véméndről érkeztek versenyzők. A zsűri tagjai, Michelisz Ferenc, Szukfil József és Schrempf József nagy örömüket fejezték ki a tiszta hangok és a sok új, eddig még nem énekelt népdal hallatán. Az értékelésben arra is kitért a zsűri, hogy mekkora öröm azt látni, hogy a versenyzők többsége népviseletben van, ezzel is megtisztelve az eseményt, és őrizve a hagyományokat.


 

EREDMÉNYEK

SZÓLÓ kategória:

KIEMELT ARANY minősítés:
3- 4. osztály: Hock Hanna (Szederkény), Berkovics Laura (Lánycsók), Anti Zia (Lánycsók)
5- 6. osztály: Jónás Dorina (Mohács, Széchenyi I. Ált. Iskola)

ARANY minősítés:
3- 4. osztály: Koch Erna (Lánycsók), Takács Tamara (Lánycsók), Hafner Gergő (Mohács, Széchenyi I. Ált. Iskola), Csorbai Zsófia (Park U. Kat.Ált. Iskola), Firényi Zsófia (Park U. Kat. Ált. Iskola), Muth Zsófia (Park U. Kat. Ált. Iskola)
5- 6. osztály: Csikota Panna (Mohács, Széchenyi I. Ált. Iskola), Palkó Bertalan (Mohács, Boldog Gizella Kat. Ált. Iskola)
7- 8. osztály: Haál Csaba (Szederkény), Klics Petra (Szederkény), Mohácsi Titanilla (Véménd), Stang Adél (Mohács, Boldog Gizella Kat. Ált. Iskola)

EZÜST minősítés:
5- 6. osztály: Acél Réka (Himesháza), Varga Csenge Panna (Lánycsók), Rudas Anna (Mohács, Széchenyi I. Ált. Iskola), Tutti Zsófia (Mohács, Boldog Gizella Kat. Ált. Iskola), Kellermann Luca (Mohács, Boldog Gizella Kat. Ált. Iskola), Hosszú Ádám (Mohács, Boldog Gizella Kat. Ált. Iskola), Iloskity Alíz (Mohács, Boldog Gizella Kat. Ált. Iskola)
7- 8. osztály: Balog Emília (Szederkény), Török Ágnes (Véménd)

BRONZ minősítés:
5- 6. osztály: Szőke Liliána (Véménd)

DUÓ kategória:

ARANY minősítés:
5- 6. osztály: Tutti Zsófia- Szajcsán István (Mohács, Boldog Gizella Kat. Ált. Iskola)

KÓRUS kategória:

KIEMELT ARANY minősítés:
Summender Chor (Mohács, Széchenyi I. Ált. Iskola)

ARANY minősítés:
Kamarakórus (Véménd)


 

Trábert Józsefné a legjobb nyolcadik osztályos tanulónak, Mohácsi Titanillának (Véménd) különdíjat adott át.

Köszönet illeti a felkészítő tanárokat: Hock János, Miklósné Kerekes Bernadett, BeckLászló, Deák-Németh Ildikó, Böhmné Kroh Katalin, Csontos László, Szalainé Rittlinger Rita, Stangné Kaiser Anikó, Gellért Márta, Jakab-Orbán Dominika, Pávkovics Istvánné, Gál Istvánné, Sasné Kiss Zsuzsanna.

 

2024 április
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Közelgő események

Nincsenek események

Szent Vér Báta

pp mariagyudi kegyhely