A mohácsi Szent Ferenc Katolikus Óvoda gyermekei és munkatársai az idei nevelési évben nagy örömmel csatlakoztak az „Énekelj a Földért" programhoz, amelyet a Föld napja alkalmából hirdetett a Jobb Veled a Világ Alapítvány.

gyujt egy gyertyat a foldert 02Az alapítvány célja az volt a kezdeményezéssel, hogy a Föld napja alkalmából énekléssel hívják fel a figyelmet a környezetvédelemre és egy fenntartható életmód, gondolkodásmód melletti elköteleződésre. A Gyújts egy gyertyát a Földért című dalt Bagdi Bella énekesnő, valamint az Oscar-díjas Mindenki című film gyermekkórusa énekelte, ehhez kapcsolódóan hallgatták és velük közösen énekelték a gyermekek és a felnőttek.

A mohácsi Szent Ferenc Katolikus Óvoda pedagógusai névadójuk példáját követve az óvodai nevelésükben kiemelt helyen kezelik a teremtett világ szeretetét, annak védelmét, óvását. Ez tudatos, átgondolt, személyes példára épített nevelést kíván valamennyi munkatárstól. A tapasztalatszerzés, a rácsodálkozás, a hálaadás, az öröm, a tenni akarás az alapja a helyes keresztény szemlélet kialakításának, annak megerősítésének.

Az óvodai dolgozóinak küldetése, hogy olyan gyermekeket neveljenek, akik:

  • képesek a teremtett világ tapasztalat útján történő megismerésére
  • ­képesek a teremtett világ és benne maga Isten ajándékának megértésére
  • képesek megbecsülni azt a csodát, amelyet Isten teremtett
  • képesek azt védeni és a Földet jóra használni
  • képesek a teremtett világért felelősségteljesen gondolkodni
  • képesek a teremtett világ egységének, harmóniájának, szépségének tiszteletére
2024 április
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Közelgő események

Nincsenek események

Szent Vér Báta

pp mariagyudi kegyhely