Pályázati lehetőségnek köszönhetően ismerkedhettek meg a Pécsi Püspökség épületeivel és kincseivel a Komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola harmadik és ötödik évfolyamos tanulói.

muzeumpedagogia komlo 02 BK


Az interaktív foglalkozások a múzeumpedagógia különleges és élményszerű módszereivel tárták a gyerekek elé az építészeti remekeket. A kiváló pedagógiai érzékkel megalkotott sétálólapok segítségével a diákok a gyakorlatban fedezték fel a székesegyház minden apró szegletét. Érdeklődésüket mindvégig fenntartották a korosztályuknak és az évfolyam tantervének megfelelő feladatok. Ismét bebizonyosodott, hogy a mai gyerekek is motiválhatóak, ha a nekik megfelelő módon tálaljuk az ismereteket. A múzeumok, régi építmények, templomok nem csupán poros és unalmas tanulmányi kirándulásra alkalmasak, hanem az élménypedagógia eszköztárával érzékelhető és tapintható valósággá válhatnak.

A kirándulást követő fogalmazásaikban a harmadik osztályos gyerekek beszámoltak élményeikről:

„Nekem az tetszett a legjobban, hogy a templomban is templom volt. Láttuk a Mária Kápolnát és a Jézus Szíve Kápolnát is."

„A Székesegyház egy nagyon-nagyon nagy templom. Nagyon izgalmas volt megismerni."

„Az egész nap jó volt, jobb, mint a másik napok... de az volt benne a legjobb, hogy hittan is volt. Az oltárnál imádkoztunk is a családjainkért."

2023 február
H K Sz Cs P Szo V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5

Közelgő események

Nincsenek események

Szent Vér Báta

pp mariagyudi kegyhely