A Park Utcai Katolikus Általános Iskola több éve csatlakozik az Európai Mobilitási Hét keretein belül szervezett Autómentes naphoz. A szülőkkel együtt idén is közel 300-an vonultak fel az iskola épületétől a Duna-partig és vissza.

automentes nap mohacs 05

Ferenc pápa Laudato si’ kezdetű enciklikájában közös otthonunk, a teremtett világ védelme kapcsán a környezeti nevelés fontosságára is felhívja a figyelmet. „Ugyanakkor vannak pedagógusok, akik képesek újragondolni az ökológiai etikát segítő oktatási módszereket oly módon, hogy azok ténylegesen segítsenek növekedni a szolidaritásban, a felelősségvállalásban és az együttérzésen alapuló törődésben.” A mohácsi Park utcai iskola tanárai is ezeket a pedagógia célokat tartják szem előtt minden évben, amikor megszervezik az autómentes napot. A rendezvény célja, hogy a figyelmet a megnövekedett autóforgalom okozta környezeti és városképi problémákra irányítsa. A résztvevő gyerekeket és felnőtteket a közlekedés felelősségteljes megválasztására tanítja, a városban élők és a vezetők figyelmét pedig a közösségi, kerékpáros és gyalogos közlekedés fejlesztésének szükségességére hívja fel. Az iskola által szervezett akciók hatására a városban korszerű kerékpárutak épültek és nagy hangsúlyt fektetnek a biciklisek védelmére. Ezt a szemléletet igyekeznek az iskola tanárai továbbra is átadni a gyerekeknek azzal, hogy évről-évre csatlakozik az akcióhoz. Munkájuk sikerét mutatja, hogy jó idő esetén, az átlagos hétköznapokon is több száz kerékpár áll az iskola előtti tárolókban.

A szervezők hálásak a Mohácsi Rendőrkapitányságnak, hogy biztosította az utat a kerékpárosok számára, és, hogy a mohácsi rendőrök mindig vigyáznak a kerékpárosokra.

2024 április
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Közelgő események

Nincsenek események

Szent Vér Báta

pp mariagyudi kegyhely