kórházlelkészség

2024.07.05.

Ferenc pápa júliusi imaszándéka szerint imádkozzunk, hogy a betegek szentsége közvetítse az Úr erejét az abban részesülőknek és szeretteiknek, és egyre inkább az együttérzés és a remény látható jelévé váljon mindenki számára. A Szentatya erről szóló videóüzenetét július 2-án tették közzé.

2024.06.21.

Június 20-án tartotta a Pécsi Egyházmegye Betegek Gyógyítója Kórházlelkészségének pécsi csapata a nyári időszak előtti évadzáró alkalmát Pécsett, a Hunyadi úti plébánia udvarán.

2024.06.13.

Az intézményben korábban kialakított kápolnának átszervezési munkálatok miatt idén májusban költöznie kellett. A Honvéd Kórház dolgozóinak és a Pécsi Egyházmegyei Hivatal munkatársainak összefogása és együttműködése alig egy hónap alatt lehetővé tette a lelki elcsendesedésre és liturgiák tartására szolgáló új kápolna kialakítását, melyet a jövőben a betegek, hozzátartozók és kórházi dolgozók is látogathatják.

2024.06.05.

A Pécsi Egyházmegye Betegek Gyógyítója Kórházlelkészség várja 18. életévüket betöltött, hitüket gyakorló, a beteglátogatás iránt elhivatottságot érző önkéntesek jelentkezését, akik szívesen vállalnának rendszeres látogatásokat kórházi osztályokon, valamint idős-, illetve gondozóotthonokban.

2024.05.28.

Május 27-én emlékeztek meg a meg nem született gyermekekről a Pécsi Egyházmegye Betegek Gyógyítója Kórházlelkészségének munkatársai, önkéntesei és klinikai dolgozók a Pécsi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján.

2024.05.27.

Május 23-án szentmisén ünnepeltek a Pécsi Egyházmegye Betegek Gyógyítója Kórházlelkészség beteglátogató önkéntesei a pécsi székesegyház Corpus Christi kápolnájában, melyet Lovász L. Rajmund OFM mutatott be a betegekért.

2024.05.15.

Néhány napja új helyiségbe költözött a Honvéd Kórház épületén belül az intézményben korábban kialakított és felújított kápolna, mivel az eredeti helyszínt infúziós helyiséggé alakították át.

2024.04.30.

A Pécsi Egyházmegye Betegek Gyógyítója Kórházlelkészség pécsi önkéntesei csapatépítő kirándulás keretében látogattak el április 29-én a pécsi Kálvária-dombra, ahol bensőséges hangulatban járták végig az édesanyák keresztútját.

2024.04.28.

A főpásztor április 19-i látogatásáról a szekszárdi kórház sajtóreferense, Egléné Fekete Zsuzsanna írt beszámolót, melyet az alábbiakban közlünk.

2024.03.18.

A Pécsi Egyházmegye Betegek Gyógyítója Kórházlelkészség pécsi önkéntesei március 14-én gyakorlati képzésen vettek részt Trási Edina evangélikus kórházlelkész vezetésével az Egyházmegyei Hivatalban.

2024.03.18.

A Pécsi Egyházmegye kórházlelkészségének beteglátogató önkéntesei teszik a dolgukat a kórházi betegágyaknál és mindenhol, ahol szükséget szenvedővel találkoznak. Priskin Zsolt diakónus, a szekszárdi beteglátogató önkéntesek szószólója ezúttal az egyik önkéntesért történt összefogásról írt beszámolót.

2024.02.19.

Újabb képzési alkalmon vehettek részt a Pécsi Egyházmegye Betegek Gyógyítója Kórházlelkészség pécsi önkéntesei az Egyházmegyei Hivatalban. Február 15-én Battonyai János mágocsi plébános, mentálhigiénés szakember tartott részükre előadást a gyász témakörében, aki rendszeresen nyújt lelkigondozást gyászolóknak és szervez önsegítő, gyászfeldolgozó sorstárscsoportokat a Pécsi Egyházmegye több plébániáján.

2024.01.15.

A Pécsi Egyházmegye Betegek Gyógyítója Kórházlelkészség a beteglátogató szolgálatban tevékenykedő szekszárdi és pécsi önkéntesei számára szervezett találkozót január 13-án Pécsett, a Magtár Látogatóközpontban. 

2023.11.13.

A Pécsi Egyházmegye Betegek Gyógyítója Kórházlelkészség pécsi önkéntesei lelki- és szakmai találkozóját tartották november 9-én a Magtár Rendezvényközpontban Horváth Damian OH irgalmas testvér vezetésével. A találkozók lehetőséget adnak arra, hogy a beteglátogató önkéntesek szakmai tapasztalatot cseréljenek egymással, tanúságot tegyenek örömeikről és nehézségeikről.

2023.11.02.

A Pécsi Egyházmegye Betegek Gyógyítója Kórházlelkészség beteglátogató civil önkéntesei jelenleg Pécsett és Szekszárdon keresik fel a kórházi osztályok fekvőbetegeit, valamint idősotthonok lakóit, nyújtanak számukra biztatást, lelki vigaszt. Hittel és lelkesedéssel azon dolgoznak, hogy bátorító, emberi szavakkal vagy épp megértő csenddel forduljanak beteg embertársainkhoz. Janó Attiláné szekszárdi önkéntes beteglátogató szolgálatról, hivatásról szóló tanúságtételét szerkesztve osztjuk meg.

2023.10.16.

A Pécsi Egyházmegye Betegek Gyógyítója Kórházlelkészség pécsi csoportja rekord létszámú önkéntes részvételével október 12-én tartotta a havonta esedékes találkozóját.

2023.10.08.

A Pécsi Egyházmegye Betegek Gyógyítója Kórházlelkészség szekszárdi önkéntesei Serban Valentin plébános és Priskin Zsolt diakónus vezetésével Pécsre és Kozármislenybe zarándokoltak október 3-án.

2023.09.15.

Szeptember 14-én tartották a Pécsi Egyházmegye Betegek Gyógyítója Kórházlelkészség pécsi önkénteseinek havi szakmai találkozóját a Pécsi Egyházmegyei Hivatalban. A találkozók lehetőséget adnak arra, hogy a beteglátogató önkéntesek tapasztalatot cseréljenek egymással, megoszthassák motivációikat, örömeiket és nehézségeiket.

2023.09.11.

2023. július 21-én jégeső verte el az ormánsági Marócsa lakóházait. Kitörtek az ablakok és súlyosan megrongálódott tetőszerkezetek maradtak a jégverés után. A 72 fős lélekszámú településen 54 lakóépületből 52 tetejét verte el súlyosan a jég. A Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász és a Betegek Gyógyítója Kórházlelkészség most gyűjtést szervez a károsultak megsegítésére.

2023.09.07.

A Pécsi Egyházmegye Betegek Gyógyítója Kórházlelkészség várja olyan 18. életévüket betöltött, hitüket gyakorló, a beteglátogatás iránt elhivatottságot érző önkéntesek jelentkezését, akik szívesen vállalnának rendszeres látogatásokat kórházi osztályokon, gondozóotthonokban a Pécsi Egyházmegye területén.

LD honlap logó