Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus

„Számítunk RÁD!” Ezzel a mottóval várja 2020. február 5-én 9 órától leendő hallgatóit a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola. A nyílt napra élményteli programokkal készülnek a hallgatók és az oktatók, hogy az érdeklődők átélhessék a főiskola mindennapjainak különleges hangulatát.

Február 9-én kezdődik a Házasság Hete programsorozat, melyet idén tizenharmadik alkalommal rendeznek meg Magyarországon a keresztény egyházak és civil szervezetek összefogásával. Baranya és Tolna megyében is több település csatlakozik a házasság értékeit népszerűsítő kezdeményezéshez.

Vannak hasznos haszontalanságok. Lényegében ilyen a játék. Haszontalan, mert öncélú, nem irányul önmagán kívül másra. Arisztotelész ezért föltette a kérdést, hogy vajon erényes dolog-e a játszadozás. Ha ugyanis az ember legfőbb célja a boldogság elnyerése, akkor minden tevékenységnek, minden erénynek erre a célra kell irányulnia.

„Nagylelkűség: elfogadás és adás” mottóval tartották a 2020-as ökumenikus imahét utolsó napját. Pécsett Dr. Szabó István dunamelléki református püspök volt az istentisztelet szónoka.

Karácsonykor az adventi időszak meghitt várakozása után megérkezik közénk a Megváltó Krisztus. Beköltözik szívünkbe, és azzal a kisgyermeki örömmel tölt el bennünket, ami igazán alkalmas az isteni szeretet megtapasztalására. A hosszas készülés után azonban a karácsony olyan hirtelen véget ér.

Január 24-én pénteken, az ökumenikus imahét keretében Hajduch-Szmola Patrik evangélikus lelkész hirdetett igét a Belvárosi Református Templomban. A nap témája a vendégszeretet volt.

Szent Vér Báta

pem nek logo wide

pe napi evangeliumok

pe mariagyudi kegyhely

pe szechenyi