Márciustól elérhető a Pécsi Egyházmegyei Pedagógiai Folyóirat VII. évfolyamának 1. száma, amelyet sok szeretettel ajánlunk olvasásra és terjesztésre!

fr1A Figyelj Rám! egyházmegyei pedagógiai lap elsődleges olvasói és szerzői keresztény pedagógusok, akik hivatásukat példamutatóan, kreatívan, tudományos alapokra támaszkodva végzik, Jó Istentől kapott tehetségüket tanítványaik és kollégáik javára fordítják.

A hatékony tanításnak, a nevelésnek, s a hitátadásnak is előfeltétele azonban, hogy azok, akiknek ez feladatul adatott, törekedjenek egyre jobbá válni, tökéletesebben végezni feladatukat. Ebben próbál segíteni a Figyelj Rám!, ez az elektronikus szaklap. Az olvasók tájékozódhatnak belőle a pedagógusokat leginkább foglalkoztató kérdésekről, megismerhetnek új oktatási-nevelési utakat, kezdeményezéseket, módszereket, így segít tanulni a tanítás nem könnyű mesterségét.

A lap egyúttal publikálási lehetőséget biztosít a pécsi egyházmegye keresztény pedagógusain, hitoktatóin kívül minden olyan pedagógus, vagy a társtudományokban dolgozó szakember számára, aki elég nyitott és bátor ahhoz, hogy gondolatait, ötleteit megossza másokkal, ezzel is segítve kollégáit.

Sok szülő is kedvtelve olvassa az oktatási rendszert megújító törekvéseit bemutató írásokat, illetve pedagógiai képzések résztvevői is hasznos ötleteket leshetnek el belőle.

A kiadvány hivatalosan regisztrált ISSN azonosítóval rendelkezik, amely alapján hivatkozásra alkalmas. A megjelentetett írások a pedagógus életút során készítendő portfólióban is felsorolhatók a publikációs listában.

Jelenleg az újság pdf formátumban jelenik meg a Pécsi Egyházmegye honlapján, emellett pedig egy kinyomtatott példány minden alkalommal a püspöki könyvtár állományába kerül.

A megjelent cikkek között interjúk, műhelymunkák, beszámolók, tanulmányok, szakmai cikkek egyaránt helyet kapnak. (A szerkesztők fenntartják a beküldött anyagok szűrésének jogát.) A folyóirat az egyházmegye köznevelési aloldaláról érhető el, a lap alján szereplő FIGYELJ RÁM linkre kattintva.

 

A Figyelj rám! Pedagógiai Folyóirat MEGTEKINTÉSE és LETÖLTÉSE.

Figyelj rám! Pedagógiai Folyóirat mellékletének MEGTEKINTÉSE és LETÖLTÉSE.

Köznevelési Intézmények

Hasznos információk:

 

  • az óvodák, iskolák életéről,
  • beiratkozásról,
  • előkészítő foglalkozásokról

LD honlap logó Telefon

2021 október
H K Sz Cs P Szo V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Közelgő események

Magyar Katolikus Kulturális Hetek:
-
2021. 10. 20. - 2021. 10. 31.
Elmarad - Pedagógusképzés - óvodák (szakmódszertan):
Pécs, Szent Mór Óvoda -
2021. 10. 20. -
Lectio Divina:
Dóm Kőtár -
2021. 10. 21. -
Katekéták képzése:
Magtár Látogatóközpont -
2021. 10. 25. -
Boldogasszony Imaszövetség találkozója:
Pécs -
2021. 10. 25. -

partnerek Báta

partnerek Máriagyűd

pem nek

partnerek Napi evangélium

partnerek kórházlelkészség