A szerelmi kalandtúra egy játék, amely öt egyszerű feladat segítségével arra ösztönzi a házaspárokat/párokat, hogy a mindennapok rohanásában se felejtsék el összetartozásukat és figyeljenek egymásra.

Az 2021-es kalandtúra a Házasság Hetében indul 2021. február 7-én, az előző évekhez hasonlóan idén is a Pécsi Egyházmegye, a Borostyán Egyesület és a Házas Hétvége Közösség szervezésében jön létre sok önkéntes bevonásával. A feladatok Gary Chapman (amerikai író, párkapcsolati szakértő, házassági tanácsadó) öt szeretetnyelvére épülnek. Ezek az elismerő szavak, a minőségi idő, a szívességek, az ajándékok és a testi érintés. Idén is lesz kirándulás, beszélgetés, napi feladat.

Az igazi kihívás ebben az évben a gyertyafényes vacsora lesz, amit minden párnak otthon kell elkészítenie. Ehhez szeretnénk egy kis támpontot adni, illetve egy apró ajándékkal is készülünk, amit postán küldünk ki minden kalandtúrázó párnak - aki február 15-ig kéri.

Az idei feladatokat a vírushelyzethez kellett igazítanunk, ezért igyekeztünk odafigyelni arra, hogy otthonról is elvégezhetőek legyenek. Amit még nagyon fontosnak tartunk idén hangsúlyozni, hogy a párokat EGYMÁS FELÉ fordítsuk, hogy minél kevesebb időt kelljen az Interneten tölteniük.

Természetesen megmarad a netes felület, és sok extra információ megtalálható lesz az oldalunkon, de alapvetően a menetlevél lesz a legfontosabb támpont.

Igyekeztünk több helyszínen is kinyomtatott változatban hozzáférhetővé tenni a menetleveleket, de természetesen a honlapról letölthető változat is rendelkezésre áll az előző évekhez hasonlóan.

A különféle feladatok lényege tehát a társunkra figyelés, a vele együtt töltött idő. Figyeljünk jobban egymásra, szánjunk a kapcsolatunkra időt!

A kitöltött menetleveleket február 28-ig várjuk a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail. címre. Idén is sok értékes nyereményt sorsolunk ki.

A játékkal és nyereményekkel kapcsolatos információk a szerelmi-kaland-tura.hu weboldalon találhatók, valamint a „Szerelmi kalandtúra Pécs – Baranya és Tolna megye” Facebook-oldalon illetve az Instagramon is.

Idén az új Facebook-csoportunkban a játékosoknak lehetősége van az egymással való kommunikációra és a feladatok kapcsán felmerült gondolatok megbeszélésére is.

Készült idén egy rövid videó a kalandtúra ajánlásához,

tudjátok megnézni.

A menetlevelek letölthetőek a fenti Internetes elérhetőségen illetve elkérhetőek

  • Pécs belvárosában, az Irgalmasok utca 3. szám alatti Gránátalama Kegytárgyboltban is hétfőtől-péntekig 9.00-17.00 óra között

A tavalyi szerelmi kalandtúráról egy beszámoló:

„Hatalmas élmény volt számunkra a múlt hét pénteki vacsora. Nem számítottunk rá, hogy ilyen sokan leszünk, de nagyon kellemes meglepetés volt. Jó volt látni, hogy ilyen sok párnak fontos a házassága. Az irányított beszélgetések is ötletesek voltak, voltak olyan témák, amikről soha nem beszélgettünk, és nem gondolkodtunk még rajtuk. Kettesben élhettük meg ezt a szép estét, mégis egy közösség részesei lehettünk. Több ismerőssel is találkoztunk, ami azért volt fontos visszajelzés számunkra, hogy mások is (nem is kevesen) vannak, akik foglalkoznak a házasságukkal. A munkahelyeinken furcsán néztek ránk, hogy egy hétig olyan feladatokat csinálunk, ami építi a házasságunk, és segít még jobban megismerni egymást. Többen úgy gondolták, hogy ez egy párterápia, amit az emberek olyankor csinálnak, amikor baj van a házasságukkal. Mi akkor is úgy gondoltuk, hogy ez az állítás nem igaz, hiszen az ember jó esetben orvoshoz sem csak akkor fordul, amikor már óriási a baj. Sőt éves szűrésekre is eljár, figyel az egészségére. Mi is így szeretnék figyelni a házasságunkra, egymásra. Az elkövetkezendő időszakban ebből a „kalandtúrából” is szeretnénk töltekezni, építkezni, és várjuk a jövő évi Házasság Hetét. A munkátokhoz Isten áldását kívánjuk!” (Veronika és Csaba)

LETÖLTHETŐ nyomtatvány 1.
LETÖLTHETŐ nyomtatvány 2.

LD honlap logó