A pécsi Szent Mór Iskolaközpont az egykori Püspöki Énekiskola jogutódja. A mindennapokban és a szentmiséken is nagy gondot fordítanak a közös népénekek kiválasztására, tanítására, elterjesztésére.

EM 014 014A hagyományos Hozsanna énekeskönyv dalait már egy ideje folyamatosan bővítik a liturgia magasabb szintű szolgálatát is jelentő Éneklő Egyház kötet anyagával, eleinte csak egy-egy dal beillesztésével, mostanában pedig már az Introitusok, Communiok, Responzóriumok tudatos használatával.

Az egyházi zene kincseinek ápolásában fontos a katolikus iskolába járó fiatalok szerepe. Az élményszerű közös éneklések, az elmélyült imák, a szentmisék alatti szolgálat mind kiváló alkalom az egyházzenei dalanyag megismertetésére, gyakorlására, életben tartására.

E gondolatok jegyében tavaly hirdették meg az iskolában az első Musica Sacra Egyházzenei Énekversenyt. Az idei tanévtől a tervek szerint megnyitják ezt a versenyt az egyházmegye katolikus iskolái számára is. A tavalyi évben meghirdetett tematika alapján azt szeretnék, hogy minden osztály (ill. vendégiskola) képviselje magát néhány résztvevővel.

A verseny március 30-án lesz, jelentkezni február 28-ig lehet. A részletek itt olvashatók.

 

Szent Vér Báta

pp mariagyudi kegyhely