A teremtett világ védelmére, megóvásának fontosságára hívták fel a résztvevők figyelmét azon a rendezvényen, melyet egyházmegyénk családreferatúrája szervezett 2022. március 20-án. Az erdei tornapályán megtartott, feladatokkal tarkított családi barangolón ökokvíz keretében is tesztelhették a teremtésvédelemmel kapcsolatos ismereteiket a családok.

Gyönyörű tavaszi időben 15 család, családonként 1-6 gyermekkel, összesen 55-en jöttek el az erdei tornapálya kis körére szervezett túrára, melyen a Pécsi Egyházmegye családreferatúrájának munkatársai, Kapitányné Légrádi Éva valamint Jáger Eszter teremtésvédelmi animátor segítették végig a családokat a nyolc állomásból álló feladatsoron.

A résztvevők játékos feladatok segítségével ismerkedtek meg az ökolábnyom fogalmával, a Mecsek élővilágával, valamint ökokvíz keretében tesztelhették, milyen mértékben élik környezettudatosan a mindennapjaikat és mit tudnának még tenni a fejlődés érdekében.

A közös barangolás egyik fő motívuma a fák oxigéntermelő és szén-dioxid feldolgozó szerepe volt, hálaképp a résztvevők meg is öleltek egy-egy fát az erdőben. A nap végén pedig minden gyermek elmondhatta, hogy mit tanult, mit visz haza magával a közös délelőttről, illetve a családok teremtésvédelmi ötletekről szóló kártyát és vászon táskát kaptak ajándékba, hogy otthon is folytatni tudják a teremtésvédelem gyakorlati megvalósításait.

A résztvevőktől sok-sok pozitív visszajelzés érkezett. A családok kiemelték az együtt töltött minőségi idő fontosságát, az együttlétet, a közös állomások teljesítését, az úton járás örömét. Ez adta az ötletet, hogy a családi barangoló május végén folytatódik, a szervezők szándéka szerint a Malomvölgyi-tóhoz. A programtervet pedig nagy szeretettel ajánlják plébániáknak is megvalósításra.

Fotó: Jáger Eszter

Pécsi Egyházmegye

2023 szeptember
H K Sz Cs P Szo V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Szentmise közvetítések banner v2

 

Szentmise közvetítések banner v2

 

Szentmise közvetítések banner v2

 

LD honlap logó