Ajándékozza meg magát vagy szeretteit a Pécsi Püspökségen!

Kínálatunkban megtalálhatóak helyszíneinkhez kötődő (Székesegyház, Dzsámi) emléktárgyak ugyanúgy mint a kegytárgyak, ékszerek, konferenciatermékek.

Termékeink fő motívumai a Pécsi Püspökség arculatával készült, valamint krisztogrammos alkotások.
A Pécsi Püspökség arculati mintája, a Pécsi Székesegyház Corpus Christi kápolnájának falmintája Gustav Bamberger, a bécsi akadémiai festészet egyik mestere által tervezett díszítőfestés. Jelképei közül a galamb a tisztaságra, az érintetlenségre, a romlatlanságra, a szelídségre, a békességre és hűségre utal. Az oroszlán keresztény értelmezésben a halál és bűn fölött diadalmaskodó Krisztus. Az alvó oroszlán szemlélődő, az éber pedig az tevékeny keresztény élet jelképe.
Krisztogram ábrázolás: A krisztogram a görög X (khi) és P (rhó) betűk kombinációja, Krisztus monogramja, mely a IV. században a kereszténység hivatalos szimbóluma volt. Két oldalán Krisztus mindenhatóságát jelképező görög A és Ω betűk áttört ábrázolása látható, mely a Jelenések könyve 21. fejezetének 6. versére utal: „Én vagyok az alfa és az ómega, a kezdet és a vég.”

Kegytárgyak széles választéka elérhető minden korosztály és nem részére, minden alkalomra, legyen szó keresztelőről, elsőáldozásról, bérmálásról vagy esküvőről.

A kegytárgyak nagy része kötődik szentjeinkhez, akikkel a Székesegyház vagy a Dzsámi freskóin, ablakain találkozhatunk, de megtalálható a sokak által ismert, s keresett Szent Kristóf is, az utazók védőszentje, kinek legismertebb ábrázolása, hogy vízben gázol, és egy gyermeket (Krisztust) visz a vállán.
Egyházi ünnepekhez (Húsvéthoz, Karácsonyhoz) kapcsolódóan alkalmi kínálattal rendelkezünk.

A egyházi zene legmegkapóbb és leginkább a templomokhoz köthető hangszere az orgona, így az orgona muzsika sem maradhat le a palettáról.
CD kínálatunkban megtalálható Kovács Szilárd orgonaművész, a Pécsi Székesegyház kántora és zeneigazgatója által készített orgona cd, melyen a debreceni templom orgonáját szólaltatja meg. A hangfelvétel készítője az OSCAR-díjas Saul Fia című film hangmérnöke.
Emellett pedig a Sator Quartet, mint „mai szakrális zene” (Lovasi András szavaival élve) s a Palesztrina kórus (mint a Pécsi Székesegyház kórusa) is megtalálható.

De természetesen nem csak kegytárgyak, hanem különböző egyedi, kézműves szuvenírek, üzleti ajándékok, gasztro kellékek s gyermekek részére szóló ajándéktárgyak is vásárolhatóak.

Termékeinknél kifejezetten fontosnak tartjuk az egyediséget, a minőséget, így különböző kézművesek által készített ékszerek, ajándéktárgyak sorakoznak vitrineinkben, hiszen „Az egyedi ékszer egy láthatatlan kötés két ember között. Az egyik szívből készítette, a másik szívből viseli.”

Ilyenek például az arculatos kerámia ékszereink melyeket egy fiatal, helyi művésznő készít, látványos zománcozási effektek és különböző felületi struktúrák megjelenítésével.

Tűzzománc ékszerek és képek is részei a kínálatnak ugyanúgy, mint a pécsi művésztanár, Huszár Ferenc által készített aquarellek, melyek mindegyike különleges, egyedi hangulatát adja vissza Pécsnek.

Ajándéktárgyaink egy részét a Fogd a Kezem Alapítványnak és a Presidium Egyesületnek köszönhetjük. A tárgyakat értelmi- és mozgássérült emberek készítik. Foglalkoztatásuk egyúttal terápia, amely önértékelésük növelésén túl megélhetésüket is szolgálja. A termékek megvásárlásával a készítőket is támogatjuk.

A kínálat részét képezik a Pécsi Püspökség Címeres borai, melyek a Villányi, a Pécsi, a Szekszárdi és a Tolnai borvidék legkiválóbb boraiból kerülnek ki nyertesként évről évre. Ennek oka, hogy napjainkban a Püspökség nem rendelkezik saját szőlővel, így nem történik borkészítés. Emellett idei újdonság a Pécsi Püspökség Címeres Pálinkája, mely a Szász családi birtokról származó sárgabarack pálinka, a Brill Pálinkaház főzete.

Üzleti vendégeink részére különböző konferenciatermékek, noteszek, tollak pendriveok is megtalálhatóak.
A gyermekeket pedig Bonifác varázsolhatja el, aki a Székesegyházban lakó griff fióka.
Gasztro kínálatunk kapcsolódik a Magtár Kávézóhoz is, úgy mint a Kávézó logójával ellátott espressos és capuccinos poharak, tányérok, de a borok és a pálinka kedvelői is megtalálják a nekik szóló kínálatot.

2024 április
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Közelgő események

Férfitalálkozó :
Tamási -
2024. 05. 03. - 2024. 05. 03.
HOLY MASS - Angol nyelvű szentmise a székesegyházban:
-
2024. 05. 05. - 2024. 05. 05.
Egyházmegyei szabadegyetem 2024/3:
-
2024. 05. 08. - 2024. 05. 08.
Hittanolimpia a Magtárban:
-
2024. 05. 09. - 2024. 05. 09.
Férfitalálkozó:
Dombóvár -
2024. 05. 10. - 2024. 05. 10.

partnerek Báta

partnerek Máriagyűd

partnerek Napi evangélium

partnerek kórházlelkészség