Az óvodavezető szervezésében, és a Pécsi Egyházmegye anyagi támogatásával lelkinapon vett részt Veszprémben a Szent Mór Katolikus Óvoda nevelőtestülete.

veszprem sztmor4
A pedagógusokat és dajkákat az óvoda lelkésze, Kajtár Edvárd is elkísérte Veszprémbe, ahol Márfi Gyula érsek személyesen fogadta és kísérte a csoportot a Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központba. Az agapét követően az érsek közvetlen beszélgetésben szólította meg a vendégeket. Beszélgetett velük a hit szerepéről és gyakorlásáról az óvodai közösségben és a családokban, papi és pedagógusi életpályákról, valamint a karizma szerepéről a mindennapi életben és a hivatás gyakorlásában.

A tartalmas beszélgetést követően a veszprémi főpásztor tartott tárlatvezetést a pécsi óvodapedagógusoknak a közelmúltban felújított palotában, ahol a magánkápolna megtekintése során közösen imádkozott és énekelt a vendégekkel. A lelkinap programja a székesegyházban folytatódott az alapítás történetének megismerésével, az épület jellegzetességeinek kiemelésével. Ebéd után a székesegyházban zsolozsmát mondtak, majd a lelkinap zárásaként az „Eucharistia vinaculum caritatis” című kiállítást, valamint az érsekség az állandó tárlatait tekintették meg.

Az imádsággal átszőtt tartalmas, teljes lelki feltöltődést adó nap után a Balaton-part érintésével tért haza a közösség Pécsre.

LD honlap logó