A pécsi Szent Mór Iskolaközpont Ritmusvarázs Ütőegyüttese Svájcban vendégeskedett. Az útról Stangl-Bokor Viktória, az együttes művészeti vezetője beszámolóját közöljük.

A svájci Riehen városban található Schlagzeug- und Marimbaschule Edith Habraken zeneiskolával 2017-ben kezdődött a kapcsolatfelvétel, kint tanító magyar kolléganőm, Sier Tímea kezdeményezésére. A Tornado Band együttest 2018 tavaszán fogadtuk Pécsen, és a Magtár Látogatóközpontban adtunk közös koncertet. Az idei tanévben ránk várt az utazás. A náluk hagyományos újévi koncertre hívtak meg minket. Repülővel indultunk 2019.01.25-én Svájcba. A reptéren szülők vártak” Wilkommen Ritmusvarázs” felirattal. A zeneiskolába vittek minket, ahol darts, kirakó, ügyességi korongjáték, kötetlen zenélgetés és vacsora várt ránk. Másnap Basel belvárosába látogattunk.

ritmusvarazs 02

A hosszas séta folyamán sok szép épületet és utcát láttunk. E mellett megtekintettük a Tinguely múzeumot, és egy népszokást, a Vogel Griff hagyományt is láthattuk a Rajnán. Délután próbáltunk, majd közös bowling partira és pizza vacsorára mentünk a közeli Weil am Rhein német városba. Vasárnap délelőtt Riehen egyetlen katolikus templomában, a St. Franziskus templomban részt vettünk egy ökumenikus Istentiszteleten. Délután 4 órakor kezdődött az újévi koncert, ahol négy ütőegyüttes működött közre. Volt közös dalunk a Tornado Banddel, és a fináléban mind a 4 együttes zenészei közreműködtek. Műsorunk után az új iskolapólókat adtuk át a diákoknak, akik erre a közös záródalra felvették őket, ez megtisztelő volt. Január 28. hétfőn élményekkel gazdagon érkeztünk haza. Köszönettel tartozunk a Pécsi Egyházmegyének az elnyert pályázatért, az iskolavezetés együttműködéséért, és a Pécsi Rotary Club nagylelkű támogatásáért.