Kereszteny Orokseg Kutatointezet logo

A Keresztény Örökség Kutatóintézet (Christian Heritage Research Institute) olyan kutatásokat végez, kezdeményez, támogat és népszerűsít, amelyek a keresztény hagyomány tudományos szintű megismerése által előmozdítják a katolikus egyház megújulását, erősítik küldetését és segítenek eligazodni korunk időszerű teológiai, pasztorális és szakrális művészeti kérdéseiben.

 

A kutatóintézet célja a kétezer éves keresztény irodalmi, művészeti, teológiai, filozófiai hagyomány kutatása, ezen belül kiemelt céljai:

1. az ókori és középkori keresztény örökség kutatása és népszerűsítése;
2. a keresztény szakrális művészet történetének kutatása a kortárs szakrális művészet megújítása szempontjából.

 

 

Kiemelt célok részletezve...

 

 

 


 

Pécs ad otthont a keresztényüldözésről és a válaszként adott védekezési stratégiákról szóló konferenciának, amelynek társszervezője a Pécsi Egyházmegye Keresztény Örökség Kutatóintézete is.

A Pécsi Egyházmegye Keresztény Örökség Kutatóintézete és a Janus Pannonius Múzeum szervezésében Tóth Zsolt régész előadással egybekötött látogatásokat vezet az I. számú Cella Trichorában.

Megkezdte munkáját az emberi szabadság és méltóság történetét kutató nemzetközi munkacsoport, amelynek egyetlen magyar partnerintézménye a Pécsi Egyházmegye Keresztény Örökség Kutatóintézete.

Új, hiánypótló könyv jelent meg a középkori pécsi székesegyházról a Pécsi Egyházmegye és a Kronosz Kiadó gondozásában Echo simul una et quina: Tanulmányok a pécsi székesegyházról címmel. A kötet tárgya a román kori szobrászat kiemelkedő emléke, a pécsi Szent Péter székesegyház.

December 16-án kettős könyvbemutatót szervez a Pécsi Egyházmegye Keresztény Örökség Kutatóintézete: Fedeles Tamás és Heidl György új köteteit ismerhetik meg az érdeklődők. A rendezvény 17 órakor kezdődik a Magtár Látogatóközpontban.

Anhänge
Download this file (utazas-konyvbemutato-plakat_151207.png)Plakát[ ]

LD honlap logó