A 2019/2020-as tanévben is útjára indul az internetes böngészős hittanverseny.

A 2016-2017-es tanévben is elindult a Pécsi Egyházmegye internetes hittanversenye, amelynek célja, hogy a diákok amellett, hogy gyarapítják a hittan foglalkozásokon szerzett tudásukat, megismerkedhessenek a különböző keresztény alapdokumentumokkal, legfontosabb internetes oldalakkal, valamint szélesítsék egy-egy tantárgyhoz, területhez kapcsolódóan kulturális, művészeti, történelmi, földrajzi ismereteiket. A megoldáshoz éppen ezért bármilyen segédeszközt igénybe vehettek.

A Pécsi Egyházmegye 3. koordinátor képzésének keretében a 2016/17-es időszakban a résztvevők összesen öt alkalommal találkoznak egy-egy hétvégére. A januári hétvége az utolsó előtti alkalom volt, amelyet Kató Csaba diakónus, katekéta és felesége, Kató Ágota vezetett.

Március 3-án és 4-én Kató Csaba, Kató-Bellavics Ágota valamint Láng Monika megtartotta a Pécsi Egyházmegye koordinátorainak utolsó képzési napjait. Idén kilenc fő teljesítette sikeresen a képzést, így az egyházmegye terültén összesen tizenhatan végzik koordinátorként a szolgálatot.

A Pécsi Egyházmegye hitoktatói évente több alkalommal gyűlnek össze továbbképzésekre, amelyek célja a katekéták módszer- és eszköztárának szélesítése. A szeptember 12-ei képzés meghívott előadója Kovács Balázs volt, aki Bibliai Barangolások címmel tartott előadássorozatot.

LD honlap logó