Azok az emberek, akiknek szociális érzékenysége, intelligenciája magas, törekszenek a körülöttük lévő világ jobbá tételére, gazdagítására. Erre látunk szép példákat a Figyelj rám! pedagógiai és kateketikai folyóirat hasábjain, környezeti nevelés lehetőségeivel megismerkedve óvodáskorban, vagy kisebbségi nevelés terén Pécsett.

FR13. 01 EgyediMódszertani ajánlásokkal is szép számban találkozhatunk, szerkesztőnk tollából pedig a felejtés és tanulási folyamat kölcsönhatásairól olvashatnak egy elgondolkodtató cikket. A lelki nevelés új útjait is vizsgáltuk, valamint egy lelkes tantestületi kirándulás leírása is megtalálható a számunkban.

Megjelent az egyházmegye pedagógiai folyóirata V/3. számának Tudás-műhely melléklete. Versszínházi produkció forgatókönyve mellett láncfeladat leírásával is találkozhatnak benne, Lázár Ervin A hazudós egér című meséjének feldolgozásához. Az óvodai környezetismeret foglalkozásokhoz lehetőségérvekkel szolgálunk, valamint egy tematikus tervet is bemutatunk Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk regényéből. 

LD honlap logó