A Házasság hete pénteki, Bátaszéki eseményén Csóka Judit, klinikai szakpszichológus beszélt arról, hogy minden mesének meg van szerepe a különböző élethelyzetekben és a párválasztásban egyaránt.

A február 14-én tartott előadását Csóka Judit egy törzs bemutatásával kezdte, így a jelenlevők megismerkedhettek a Tarahumarákkal  (futó emberek), akik gyakorlatilag futva járnak Afrikában. Ez a bevezető már önmagában is érdekesnek bizonyult, ám ahogy Judit mesélni kezdett - a szó szoros értelmében - letaglózta a közönséget. Így történt, hogy több mint 100 felnőtt ember hallgatott mesét pénteken este Bétaszéken. Ugyanakkor az “egyszer volt hol nem volt” mondattal kezdődő történetek által a házassági minták is új értelmet nyertek.

Mi alapján választunk párt? Miért fontosabbak a külső- vagy a belső vonások, és ez hogyan befolyásolja a házasságot? Többek között ezekre is választ adtak a mondák, melyeket a klinikai szakpszichológus hozott a több tucat színes illusztráció mellett. A bátaszéki, meseszerű előadás teljes egészében visszanézhető az alábbi videóban.

Fotó: Vermes Nikolett 


LD honlap logó