2017. szeptembertől általános iskolai osztályt indít a Tamási Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium. A leendő elsősöket két tanító várja a délelőtti tanítási órákon és délutáni foglalkozásokon.

Tolnaine Kelemen Beata BKTolnainé Kelemen Beáta vagyok, Pincehelyen születtem 1980. április 16- án. Általános iskolai tanulmányaimat Pincehelyen a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában végeztem. Szüleim katolikus vallás szerint neveltek. Érettségi bizonyítványt 1998-ban a dombóvári Apáczai Csere János Szakközépiskolában szereztem. Az érettségi megszerzése után számítástechnikai szoftverüzemeltető, majd rendszerinformatikus végzettséget szereztem. A Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Főiskolai Karán szereztem tanítói diplomámat magyar nyelv és irodalom műveltségterületen. Jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar pedagógiatanár – magyartanár mesterképzés aktív hallgatója vagyok. 2003 óta Tamásiban élek férjemmel és két gyermekemmel. Gyermekeimet szintén katolikus vallás szerint nevelem. Idén 5. éve tanítok a Szakcsi Általános Iskolában. Három évig informatikát tanítottam, két éve magyar nyelv és irodalom tantárgyakat tanítok felső tagozatos diákoknak. A délutánokat alsó tagozatos tanulók felügyeletével napközis nevelőként töltöm.

Megtisztelve érzem magam, hogy szeptembertől a Tamásiban induló Katolikus Általános Iskolában kapok lehetőséget. Minden igyekezetemmel szeretnék példaértékű oktatást biztosítani leendő tanítványaimnak, a szeretetkapcsolaton keresztül türelemmel, figyelemmel nevelni, tanítani. Szeretnék ajtót nyitni a szülőknek, akik korunkban maguk is komoly kihívások, terhelés alatt állnak és rohanó világunkban kevesebb nyugalmas időt tölthetnek gyermekeikkel. Számomra első és legfontosabb a gyermek, hitvallásom és elsődleges célom, hogy a gyerekeknek ne legyen nyűg iskolába járni, ne csak hétfőtől – péntekig tartson ez a varázs, hanem vasárnaponként együtt legyünk a szentmisén, vallási ünnepeken. A gyermekben rejlő természetes kíváncsiságot kiaknázva szeretném bevezetni őket a számok, betűk világába és egy varázslatos utazást elindítani a tanulás birodalmába. Megszerettetni a tanulást, és értékként kezelni a tudást.

Valahogy így:

„Ha elölről kezdhetném a gyermeknevelést,
fenyegetés helyett festegetésre használnám a kezemet.
Példálózás helyett példát mutatnék. Nem siettetném a gyereket, hanem hozzá sietnék.
Nem a nagyokost játszanám, hanem okosan játszanék.
Komolykodás helyett komolyan venném a vidámságot.
Kirándulnék, sárkányt eregetnék,
Réten kószálnék, bámulnám a csillagokat.
A civakodás helyett a babusgatásra összpontosítanék.
Nem erőszakoskodnék a gyerekkel, hanem a lelkét erősíteném.
Előbb az önbizalmát építeném, azután a házamat.
Kevesebbet beszélnék a hatalom szeretetéről
és többet a szeretet hatalmáról."

(Diane Loomans)

 

Szabone Miszlang KrisztinaSzabóné Miszlang Krisztina vagyok. 1974. május 17-én születtem Dombóváron. 1978 óta Tamásiban élek. Itt végeztem általános iskolai és középiskolai tanulmányaimat. Érettségi után Szekszárdon szereztem tanítói diplomát. 

1996-ban kezdtem tanítani Iregszemcsén az általános iskolában. Sokat köszönhetek az itt töltött éveknek, hiszen rengeteg tapasztalatot szereztem, sok továbbképzésen vehettem részt, gazdagítva ezzel elméleti és gyakorlati tudásomat.

1999-ben mentem férjhez, három fiúgyermekünk született, őket a katolikus hit elvei szerint neveljük. Vasárnaponként ministrálnak, a templomi fúvószenekarban játszanak, illetve a gitáros szentmiséken is részt vállalnak zenei szolgálatukkal.
A 2016/2017-es tanévet lakhelyemen a Würtz Ádám Általános Iskolában kezdtem, jelenleg harmadik osztályban tanítok magyart, környezetismeretet, erkölcstant és rajzot.
Szabadidőmben szívesen kirándulok családommal, kézműveskedek, valamint a helyi Pántlika Néptáncegyüttes tagjaként táncolok.
Megtisztelőnek tartom, hogy 2017. szeptemberétől a Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium általános iskolai tagozatán folytathatom munkámat.
Fontosnak tartom az alapos oktató munkán túl az elfogadó, szeretetteljes légkör kialakítását, a vallásos értékek közvetítését, a hagyományápolást, a magyarságtudat erősítését. Szeretném, ha az itt folyó munka alapja a bizalom és az együttműködés lenne.

„Ez a világ olyan, mint egy puzzle. Ha egymás mellé kerülünk, Isten országa kezd kirajzolódni, de csak akkor, ha bele tudunk simulni egymás hajlataiba. Ez csak összefogásban valósulhat meg, ha mindenki tudatosan vállalja, hogy a másikra is szükség van – legyen bármilyen kicsi darabka- ahhoz, hogy teljes legyen a mozaik,"

(Böjte Csaba)

2024 April
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Közelgő események

No events

Szent Vér Báta

pp mariagyudi kegyhely