Bemutatkoznak a Paksi Balogh Antal Katolikus Általános Iskola és Gimnázium leendő elsős tanítói. 2017. szeptemberében két elsős osztály indul az iskolában. Az úgynevezett gurulós rendszernek köszönhetően minden osztálynak két tanítója van, akik megosztják egymás között az órarendbe épülő és azon kívüli feladatokat.

erikaneni2

Feil Erika vagyok. 25 éve dolgozom, 22 éve tanítok ebben az iskolában.

Szeretek a kicsikkel foglalkozni, jó látni a fejlődést, hogy mit érünk el 4 év alatt. Igyekszem az első osztályba lépő gyermekek számára megkönnyíteni az óvodából az iskolába való átmenetet. Szeretném, ha megtalálnák helyüket, jól éreznék magukat, boldog tanulókká válnának. Fontos, hogy a gyerekek szeméből ne tűnjön el a csillogás!
Úgy gondolom, hogy mindenki jó valamiben. Ezért a tehetségeseket tanulmányi versenyekre készítem fel.
Fontos, hogy a tanulás mellett más rendezvényeken is részt vegyenek, ezért ott vagyunk minden iskolai és sok iskolán kívüli eseményen.
A legnagyobb öröm, ha évek múltán is köszönnek, megismernek.
Mindent megteszek azért, hogy a leendő elsősök szüleivel is olyan jól tudjunk együttműködni gyermekeikért, mint ahogyan a jelenlegi osztályomban.

tundineni2
Körösztös Tünde
vagyok. 1995 óta, majdnem a kezdetektől tanítok ebben az iskolában tanítóként.

Fejlesztő pedagógus munkakörben is dolgozom, fontosnak tartom a nehéz helyzetben lévő tanulók segítését. A lassabban haladó tanulók munkáját különös gonddal segítem. Az alapkompetenciák elsajátítását differenciálással, játékos módszerekkel, digitális eszközök használatával igyekszem elősegíteni.
Kitartóan, türelemmel mindenkinél szeretném elérni a tananyag megértését és megfelelő feldolgozását. A tanulók teljes személyiségének fejlesztésére törekszem. Óráimon igyekszem családias légkört teremteni. Próbálok minden diákot önmagához viszonyítani, észrevenni a fejlődést, tenni akarását, szorgalmát. A gyerekeket egymás elfogadására, tiszteletére nevelem, és arra, hogy vegyék észre egymás értékeit.
A csillogó szemű, rácsodálkozó tekintetek mindig lelkesíteni tudnak. A tudást, a keresztényi értékrenden alapuló elveket átadni, és idővel a munkájukban és viselkedésükben megtapasztalni nagyon jó érzés.
A tanítás mellett iskolán kívüli programokat is szervezek. Színházba járunk, kirándulunk. Az osztályomban a szülők is aktív résztvevői a közösségi munkának. Iskolán kívüli programjainkon mindig sokan vesznek részt, a főzéssel egybekötött családi nap nagyon jó hangulatú, emlékezetes rendezvény. Az adventi vásárra sok ajándékot készítünk a gyerekekkel, illetve a szülőkkel. Közös gyertyagyújtással, együtt imádkozással minden évben közösen készülünk karácsonyra.
Ha időm engedi, a rendszeres testmozgást nem hagyom ki. Sok energiát ad, önfegyelemre tanít, örömet okoz. Erre bíztatom, nevelem kis tanítványaimat is. Szeretettel várjuk leendő elsőseinket.

zsuzsaneni2
Csekőné Molnár Zsuzsanna
vagyok. A tanításban számomra az a legfontosabb, hogy a gyerekek jól érezzék magukat az iskolában. Ha szívesen jönnek reggelenként, akkor tapasztalataim szerint a munkakedvük, teljesítményük is jobb lesz a nap folyamán. Az oldott, családias légkör, a játékos tanulás természetesen nem azt jelenti, hogy mindenki azt csinálja, amit akar. Fontosnak tartom, hogy minden gyerektől elvárjuk a maximumot a képességeihez mérten.
Iskolánkban a "guruló" rendszer nagyon jó lehetőség arra, hogy közel kerüljünk egyenként is a gyerekekhez. A tanítási órákon kívül a szabadidőben is viszonylag sok időt töltünk tanulóinkkal, amikor beszélgethetünk bármiről, ami a szívüket nyomja.
Nagy öröm látni, hogy a 6-7 éves kis ovis, aki még a cipőfűzőjét sem mindig tudja bekötni, amikor iskolába jön, 4 év múlva már mi mindent tud. Jó érzés, hogy ennek részese lehetek. Örülök, ha egy gyengébb képességű kisgyerek nem keseredik el, hanem motiválható, és a legjobbat hozza ki magából. Öröm az is, amikor az érettségi előtt álló volt tanítványaim nem fordítják el a fejüket köszönés helyett, hanem sokszor egy-egy alsóban történt élményüket emlegetik, ha összetalálkozunk.
Sok különös emlékem van. Szinte miden osztályhoz, minden kisgyerekhez kapcsolható valami. Talán ami az eddigi pályafutásom alatt a legkiemelkedőbb, az néhány éve történt. Volt egy tanítványom, akinek nehézségei voltak már ovis korában és néhány szakember azt "jósolta", hogy nem tud megtanulni írni. Megtanult. Gimnáziumunk tanulója és jó eredményei vannak. 

hirth judit
Hirth Judit
vagyok, 1999 óta tanítok a Balogh Antal Katolikus Általános Iskola és Gimnáziumban. Hiszem, hogy gyermekkori élményeink jelentősen meghatározzák felnőtt életünket. Rajongva szerettem alsós tanító nénimet, akit egyszer helyettesíteni kellett. Egy ilyen órán fogalmaztam meg magamnak a következő gondolatot: ahogy a tanító néni ezen az órán tanított, azt én jobban is tudnám csinálni. Akkor döntöttem el, hogy tanító leszek. De a gondolat azóta is megmaradt bennem, hogy mindazt, amit és ahogy teszek, a legjobban szeretném csinálni. Így készülök tanóráimra, kosárlabdaedzésekre, hitoktatóként az általam iskolánkban szervezett lelki- és szabadidős programokra. Diákjaimnak szeretném mindig a legjobbat adni, és szeretném, ha segítségünkkel személyes adottságaiknak megfelelően ők is a legjobbat hoznák ki magukból. Bízom benne, hogy idén szeptembertől minél több kicsi elsősnek segíthetünk abban, hogy a bennük rejlő értékeket, adottságokat a legjobbra csiszolhassuk velük és szüleikkel közösen.

2024 April
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Közelgő események

No events

Szent Vér Báta

pp mariagyudi kegyhely