Bemutatkoznak a Mohács Park Utcai Katolikus Általános Iskola leendő elsős tanítói.

kissne boda

Kissné Boda Gabriellának hívnak, 1970-ben születtem Mohácson. Jelenleg is itt élek a családommal. 2000-ben végeztem német nemzetiségi tanítóként a bajai Eötvös József Főiskolán. Ekkor kezdtem tanítani a Park Utcai Általános Iskolában. Az évek során más intézményekben is dolgoztam, főként német nyelv oktatásával foglalkoztam általános és középiskolában, nyelviskolában.

Az elmúlt 14 év során sok tapasztalatot szereztem a német nyelvtanítás terén. A megszerzett tanítói diplomát igyekeztem szakmai tanfolyamokkal és külföldi tapasztalatszerzéssel bővíteni, ösztöndíjjal hosszabb időt töltöttem ausztriai egyetemen és németországi továbbképzéseken.

Jelenleg a Park Utcai Katolikus Általános Iskola 4. a osztályának az osztályfőnöke vagyok.

A gyerekeket nagyon szeretem, fontos számomra a biztonságos, jó hangulatú légkörben való magas szintű ismeret átadása, a tananyag játékos, de alapos megismerése és elsajátítása.


 

Vetró Gáborné vagyok. Tanítói diplomámat Baján, az Eötvös József Tanítóképző Főiskolán szereztem, ének-zene szakkollégiumi képzéssel. Pályakezdőként kerültem a Park Utcai Katolikus Általános Iskolába és azóta itt dolgozom.

vetroRögtön első osztályosok tanítója lettem. Szerencsésnek tartom magam, hogy folyamatosan alsós osztályfőnök vagyok. Mindez sok kihívást és örömet jelent számomra.
2004-ben pedagógus szakvizsgát tettem a Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Főiskolai Karán, Szekszárdon differenciáló pedagógia tanulmányi területen.
Tanóráimon a gyerekek életkori sajátosságait figyelembe véve törekszem a játékosságra, hiszen ebben az életkorban –különösen az első osztályban – még a játék a gyermek elsődleges tevékenysége. Sok figyelmet fordítok a differenciálásra, hogy a gyermekek képességeit minél hatékonyabban fejlesszem. Nagy hangsúlyt fektetek a harmóniára, az elfogadó, az egymás kölcsönös tiszteletén alapuló légkör kialakítására. Az együttműködést támogató módszereket szívesen alkalmazom. Pl.: páros munka, kooperatív csoportmunka. Osztályfőnökként sok gondot fordítok a közösség kialakítására. A tanulók folyamatos motiválását, aktivizálását és a módszerekben gazdag tevékenységközpontú tanulást tartom fontosnak.
Szakmai ismereteimet önképzéssel és továbbképzéseken folyamatosan fejlesztem. A szakmai továbbképzésen megszerzett tudásomat a napi gyakorlatba beépítve alkalmazom.
Tanítói hitvallásomat Szent Ágoston sorai jellemzik: „A hit azt jelenti, hogy az ember elhiszi, amit még nem lát. Ennek a hitnek pedig az a jutalma, hogy látni fogja, amiben hisz."

2024 April
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Közelgő események

No events

Szent Vér Báta

pp mariagyudi kegyhely