Német nemzetiségi hetet tartottak a Mohács Park Utcai Katolikus Általános Iskola Tagóvodájában. Február 7-én a mohácsi Boldog Gizella Katolikus Általános Iskola német nemzetiségi tagozata mutatkozott be a leendő első osztályosok szüleinek.

nemzetisegi het Park u Mohacs

Német nemzetiségi hetet tartottak a Mohács Park Utcai Katolikus Általános Iskola Tagóvodájában. A hét minden napján a német nemzetiségek életéhez kapcsolódó téma került feldolgozásra. A cél a hagyományok, szokások megismertetése, a nemzetiségi múlt értékeinek ápolása, az identitás átörökítése volt. Az óvodások népi játékeszközöket barkácsoltak, papírból népviseleti motívummal ellátott ruhákat készítettek, régi fényképek nézegetése közben beszélgettek a magyarországi németség hagyományairól. A hét közepén a Park Utcai Katolikus Általános Iskola sváb táncosainak vendégszereplés és táncháza kapcsán a gyerekek tánclépéseket sajátítottak el nagy örömmel.

DSC 0292

 

Február 7-én a mohácsi Boldog Gizella Katolikus Általános Iskola német nemzetiségi tagozata mutatkozott be a leendő első osztályosok szüleinek.

A német munkaközösségi tagok előadásának középpontjában a játékos, tevékeny nyelvtanulás állt. Az iskolai életből kiragadott eseményeken keresztül (projektnap, tájház látogatása, német vers –és prózamondó verseny) ismertették a nyelvtanulás hasznosságát. Kihangsúlyozták, hogy a kicsik körjátékok, énekek, táncok segítségével alapozzák meg szókincsüket és ismereteiket, amit a felső tagozaton tovább mélyítenek, így 8. osztályban DSD vizsgát tudnak tenni. Az iskola az idei évtől kezdve hivatalos nyelvvizsga központtá vált.

A beszámolót az iskola 6. osztályos tanítványa, Tutti Zsófia német nyelven előadott éneke színesítette, illetve két végzős diák, Laszinger Lilla és Pataki Dorina Vivien saját tapasztalatait osztotta meg a nyelvtanulással és a vizsgára készüléssel kapcsolatban.

A Boldog Gizella Katolikus Iskola legközelebb február 22-én várja leendő kis tanítványait „Iskolába hívogató" foglalkozására, ahol az iskola által nyújtott sportolási lehetőségekkel lehet megismerkedni.

2024 April
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Közelgő események

No events

Szent Vér Báta

pp mariagyudi kegyhely