Bemutatkoznak a Komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola leendő elsős tanítói.

Szellene Furbach ErikaSzelléné Fürbach Erika vagyok, 1977-ben születtem. Sásdon élek férjemmel, és gimnazista fiammal.
Tanítói és hitoktatói végzettséget Kaposváron szereztem, később elvégeztem egy gyógypedagógiai asszisztensi képzést is. Tizennégy évig sérült gyerekeket tanítottam, máig szívesen gondolok rájuk, mert mellettük megtanultam, minden emberben kincs rejtőzik, legyen egészséges vagy hátrányokkal küzdő.
Pályám kiteljesedését mégis az a döntés jelentette, amikor a mostani útra tértem. 2012-ben lettem a Komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola és Óvoda pedagógusa. Már nemcsak tanítóként, hanem hitoktatóként is a hivatásomat teljesítem, és ez naponta örömet ad. Osztályom most negyedikes, az alsós munkaközösség vezetőjeként pedig szakmai feladatokat látok el. Hitvallásom, hogy minden gyermekből ki kell hozni azt a jót, ami benne van, felismertetni vele, hogy értékes, egyedi és élete Isten ajándéka. Feladatom őt segíteni, hogy mindenközben boldog és kiegyensúlyozott gyermek lehessen, aki örömmel tanul és jár iskolába, és nem a teljesítménykényszer hajtja. Ezért a tanulás mellett gyakran szervezek a tanítványaimnak rendhagyó programokat, kirándulásokat és táborokat.

Maul Nikoletta
Maul Nikoletta
vagyok. Szekszárdon, a Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Főiskolai Karán végezem 2006-ban, magyar nyelv és irodalom műveltségterületen. 10 éve, 2007 októberétől tanítok a Komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskolában. Az elmúlt évek alatt három alsó tagozatos osztálynak voltam, illetve a harmadiknak még vagyok az osztályfőnöke, de az évek során napközis nevelőként is dolgoztam.
A gyermekek nevelését és oktatását igyekszem egységben szemlélni, törekszem tanulóim teljes személyiségének fejlesztésére. Hiszem, hogy mindenki szerethető valamiért és mindenki tehetséges valamiben. Ha valakinek nehézségei adódnak, felzárkóztató foglalkozásokon segítem behozni lemaradását, a tehetségesebbek versenyre való felkészítésére pedig szívesen szánok időt és energiát.
Tanórákon törekszem a rendre és fegyelemre, természetesen mindezt a harmonikus légkör megteremtésével párhuzamosan. Egy osztályközösség vagyunk, el kell fogadnunk egymást a hibáinkkal együtt, tisztelnünk kell a másikat.
Arra is törekszem, hogy diákjaimnak az iskoláról ne csak a tanulás, a feladatok és a kötelezettségek jussanak eszükbe, hanem a közösen szerzett élmények is: kirándulások, táborok, fagyizások, teadélutánok, teadélelőttök, főzőcskézéssel egybekötött családi napok.
Nagy öröm számomra, hogy a szülőkkel ápolt kapcsolataim rendkívül jók, ami szerintem nélkülözhetetlen a sikeres nevelés érdekében. Minden esetben meg tudjuk beszélni a felmerülő problémákat, igyekszünk azokat közös erővel megoldani.

Nagyon nagy szeretettel várom leendő első osztályos kis diákjaimat, mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy megkönnyítsem számukra az óvodából az iskolába való átmenetet. Már most bízom a közös jövő sikereiben!

2024 April
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Közelgő események

No events

Szent Vér Báta

pp mariagyudi kegyhely