Bemutatkozik a Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola és Óvoda leendő első osztályos tanítója.

Puskásné Rüll Anett vagyok, a Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola és Óvoda tanítója. Harmadik éve dolgozom tanítónőként. Ezalatt a rövid idő alatt csak erősödött bennem az, amit főiskolásként éreztem: a kisgyerekek iránti szeretet és a tanításhoz fűződő elhivatottság. Jelenleg negyedik osztályosokat tanítok. Napközis tanító néniként már foglalkoztam elsős gyerekekkel, azonban most, mint leendő elsős osztályfőnök, eddigi pályám legnagyobb kihívása előtt állok. Az izgalom mellett nagy örömmel és lelkesedéssel készülök erre a feladatra.

R Anett

Szeretném, ha a leendő kis elsősök nem félelemmel, feszengve készülnének az iskolába, hanem örömmel, izgalommal és kíváncsisággal várnák az újdonságokat. Épp ezért az iskolai előkészítő remek lehetőség arra, hogy kicsit közelebb kerüljünk egymáshoz, és bevonjam őket az iskola világába,

A tanítást igyekszem élvezetessé, érdekessé tenni a gyerekek számára, fontosnak tartom a játékosság elvét. A mindennapok során a gyerekek egyéni képességeihez igazodva, sokszor differenciálva tanítok, hiszen mindenki másban jó, míg más területen esetleg segítségre szorul. Igyekszem őket őszinte, tisztelettudó kisemberekké nevelni a keresztény értékrendet követve.

Fontosnak tartom, hogy tanítványaim otthonos környezetben töltsék mindennapjaikat, boldog, nyugodt légkörben, hiszen a gyerekeknek az iskola a második otthonuk. Azt gondolom, hogy egy tanító néni és kis tanítványai között jóval több van, mint egy tanár-diák viszony, ezekben az években a tanítás csak szeretetteljes légkörben folyhat, mert magam is azt vallom, amit a következő idézet: „A gyermek csak azt képes szeretni, aki őt szereti, és csak szeretettel lehet nevelni.”

Örömmel veszem, ha a szülők felkeresnek az esetleges problémák kapcsán. Közös érdekünk, hogy megoldjuk azokat, hisz egy a célunk: a gyermekek jólléte, kiegyensúlyozott fejlődése.

2024 April
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Közelgő események

No events

Szent Vér Báta

pp mariagyudi kegyhely