Ismét énekszóval telt meg a mohácsi Német Nemzetiségi Ház. A Park Utcai Katolikus Általános Iskola a Mohácsi Német Önkormányzattal közösen ebben az évben is megrendezte hagyományos területi német népdaléneklési versenyét a Busójárás programjaként február 9-én. A megmérettetésen idén is szép számmal vettek részt a város és a környék legjobb énekesei.

Ahogy a zsűri értékelésében is elhangzott, egyre inkább fontos a résztvevőknek, hogy az autentikus környezethez méltóan népviseletben énekeljenek.

mohacsi nepdaleneklesi verseny IMG 0694

A rendezvényt ebben az évben az iskola tanári karának alkalmi kórusa nyitotta meg két vidám népdallal. Grátz Ádámné köszöntőjében elmondta, hogy a kórus létrejöttének apropója, hogy a német nemzetiségi tagozat a Park utcában 40 éve kezdte meg működését, és legnagyobb rendezvénye, a sváb bál idén a 25. volt a sorban. A köszöntőt Hahnerné Féth Gabirella, a Mohácsi Német Önkormányzat elnöke folytatta, aki a hagyományok ápolásának fontossága mellett arról is beszélt, hogy milyen szerepe volt a verseny névadójának, Trábert Józsefnek a verseny létrejöttében, és a zene, a hagyományos dallamok megszerettetésében, megőrzésében.

mohacsi nepdaleneklesi verseny IMG 0712

A verseny megkezdése előtt a zsűri, amelynek tagja volt ebben az évben Szukfil József, Michelisz József valamint Mausz Mihály, ismertette az értékelés szempontjait, majd egymás után jöttek a versenyzők, akik zenei kísérettel vagy egyedül énekelték választott dalaikat.

A verseny névadójának özvegye által alapított Trábert József különdíjat, amelyet a legjobb 8. osztályos énekes kapja, ebben az évben Stang Adél nyerte el.

A zsűri értékelése után a következő eredmények születtek:

 

3-4. osztály

Kiemelt arany: Hock Hanna Magdolna (Szederkény, Hock János)

Arany: Hafner Gergő (Mohács, Széchenyi iskola, Gellért Márta, Link Anita)

Ezüst: Beck Zora, Kónya Júlia (Lánycsók, Stangné Kaiser Anikó), Szélig Jázmin (Véménd, Miklósné Kerekes Bernadett), Kaitz András (Somberek, Horváth Zoltánné), Hahner Hédi, Muth Zsófia (Mohács, Park iskola, Engert Andrea, Sasné Kiss Zsuzsanna)

Bronz: Dudás Fruzsina, Berkovics Laura Eszter (Lánycsók, Stangné Kaiser Anikó, Szalainé Rittlinger Rita), Mazák Levente, Pfeiffer Szófia (Mohács, Széchenyi iskola, Engertné Bajor Katalin, Jakab-Orbán Dominika)

 

5-6. osztály

Kiemelt arany: Pesti Janka (Bóly, Gayerné Ferencz Mária)

Arany: Gayer Felícia, Kékkői Katalin Kitti (Bóly, Gayerné Ferencz Mária)

Ezüst: Anti Zia, Takács Tamara (Lánycsók, Stangné Kaiser Anikó), Csonka Kitti, Ignácz Vivien (Véménd, Miklósné Kerekes Bernadett), Kókics Pongrác, Horváth Ágoston (Somberek, Horváth Zoltánné), Csikota Panna, Hafner Emma (Mohács, Széchenyi iskola, Gellért Márta, Jakab-Orbán Dominika), Kellermann Luca (Mohács, Boldog Gizella iskola, Böhmné Kroh Katalin), V. Balogh Hanna (Himesháza, Deák-Németh Ildikó)

Bronz: Koch Erna (Lánycsók, Stangné Kaiser Anikó), Schalkhammer Emília, Török Andrea (Véménd, Miklósné Kerekes Bernadett)

 

7-8. osztály

Arany: Klics Petra (Szederkény, Beck László), Stang Adél (Mohács, Boldog Gizella iskola, Hock János)

Ezüst: Balog Emília (Szederkény, Beck László), Palkó Bertalan, Tutti Zsófa (Mohács, Boldog Gizella iskola, Csontos László, Böhmné Kroh Katalin), Jónás Dorina (Mohács, Széchenyi iskola, Gellért Márta, Jakab-Orbán Dominika)

Bronz: Szőke Liliána (Véménd, Miklósné Kerekes Bernadett), Acél Réka (Himesháza, Deák-Németh Ildikó)

 

Duó

3-4. osztály

Firényi Zsófia-Csorbai Zsófia – Kiemelt arany (Mohács, Park iskola, Sasné Kiss Zsuzsanna)

5-6. osztály

Trábert Letícia-Kertész Alexa – Bronz; Werner Jázmin-Kaiser Donát – Kiemelt arany (Véménd, Miklósné Kerekes Bernadett)

 

Tercett

Rittlinger Lenke-Spohn Zsanett-Glück Karina Zoé – Arany (Somberek, Blum Zsanett)

Werner Jázmin-Orsós Dorina-Orsós Evelin – Ezüst (Véménd, Miklósné Kerekes Bernadett)

 

Kórus

Véménd – Ezüst (Miklósné Kerekes Bernadett)

2024 April
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Közelgő események

No events

Szent Vér Báta

pp mariagyudi kegyhely