Elhangzott a Szent Imre Katolikus Általános Iskola tanévzáró ünnepségén

te deum sikloson 2017 04 BKA Teremtés könyvében a következőket olvashatjuk: „Isten a hetedik napon befejezte művét, amit alkotott. A hetedik napon megpihent munkája után, amit végzett. Isten megáldotta és megszentelte a hetedik napot, mert azon megpihent egész teremtő munkája után." (Ter 1,2-4)

Ma befejezünk egy tanévet egy olyan iskolában, amelynek nem volna értelme akkor, ha nem itt az oltárnál fejezné be az iskolai munkát. Nekünk ez a legnagyobb kincsünk, ez a legnagyobb ajándék, amit kaphatunk. Van miért hálát adnunk. A megmaradásért, a gyarapodásért, a megpróbáltatások elviseléséért. Azért, hogy emberibb emberekké váltunk. Azért, hogy mindig volt és van lehetőségünk az újrakezdésre.

Komoly munkát tudhatunk magunk mögött: terveztünk, küzdöttünk, izgultunk és örültünk a sikereinknek, tanultunk a kudarcokból. A tanévzárón sorra vesszük az év legszebb pillanatait. Azokat, melyeket tanulóink, tanáraik és a szülők egymásra számítva, bízva egymásban, közösen valósítottak, valósítottunk meg. Hiszen minden nap történt valami fontos, valami kivételes, valami, megismételhetetlen.

Intézményünk nevelőtestülete e tanévben is elvégezte azokat a feladatokat, amit célul tűzött ki maga elé. A lehetőségekhez mérten igyekeztünk, hogy a tehetséges tanulók megkapják azt a többletet, ami segíti kibontakozásukat. A rászorulóknak, a felzárkózás lehetőségét biztosítottuk. A tanév során megtartott rendezvényeink: a Szent Imre-nappal egybekötött Családi napunk, az Őszutó rendezvényünk, a közös karácsony, a farsangi bál, a játszóházi foglalkozások, a különféle versenyek, a DÖK által szervezett rendezvények és karitatív tevékenységek, a húsvéti lelki napok, a zarándoklatok és kirándulások, a nemzeti ünnepeink megünneplése, a havi szentmisék és reggeli áhítatok, és még sorolhatnám, mind-mind a gyerekek fejődését szolgálták.

Kedves Gyerekek!

Valaminek a vége mindig számadás is. Gondoljátok végig: mindent megtanultam, amit kellett? Jól gazdálkodtam azokkal az értékekkel, amik bennem vannak? Elértem a célom? Akik mindezeket elmondhatják magukról, ők szüleik büszkeségére, jó bizonyítvánnyal a zsebükben várhatják a szünidőt. Adjatok mindezért hálát az Istennek is, hiszen mindent tőle kaptunk! Szeretném, ha tudnátok, hogy a szünidőnek is megvan a maga szerepe. Pihen a szervezet, pihen az agy, leülepednek az egész évben tanultak, erőt gyűjthetünk a következő évre. Használjátok ki hasznosan az időt, ne legyen abban unalom egy perc sem!

Kedves Szülők!

Kérem Önöket, hogy a nyárra legyenek jó tanítói a gyermekeiknek. Mert az együtt végzett munka, a játék, a fürdőzés, az együtt elolvasott könyvek, a nagyszülőknek való segítés mind-mind tanít és nevel. Töltsenek minél több időt gyermekeikkel! Ne feledjék, hogy ezek az idők nem térnek vissza, és amit személyes példájukkal megmutatnak, az a legjobb nevelési eszköz.
Végezetül jó egészséget, nagyon szép nyarat kívánok minden családnak! Töltse mindenki az időt egészségben, nyugalomban, imádsággal, Jézussal, a családdal és a jó barátokkal!

Siklós, 2016. június 19. Batki Ottó ig.

 

A 2016/2017-es tanév legkiemelkedőbb eredményei:

Katolikus Iskolák Országos Természetismereti Versenyén 9. helyezés.
A csapat tagjai: Jovánovics Rómeó 6.o. , Kosztics Krisztofer 6.o., Kosztics Péter 6.o. Felkészítő tanár: Hajas Andrea

Diósviszlói vers- és prózamondó verseny:
Jovánovics Szebasztián 7.o. különdíj Felkészítő tanár: Kormosné Káplár Borbála

Harkányi vers- és prózamondó verseny:
Kosztics Ivett 4.o.- 1. helyezés, Felkészítő tanár: Gratzerné Bakó Katalin, Kovács János Márk 2.o –különdíj Felkészítő tanár: Zelefainé Imhof Andrea, Kosztics Zoltán Barnabás 7.o. – 3. helyezés, Felkészítő tanár: Kormosné Káplár Borbála

Tündérkert Mesemondó verseny, Komló:
Kovács János Márk 2.o – 3. hely, Felkészítő tanár: Zelefainé Imhof Andrea

Baranya Megyei Csecsemő- és Kisdedgondozási Vetélkedő, Szigetvár:
Szent Dominik csapat - 3. hely tagjai: Jovánovics Amanda 6.o., Jovánovics Diána 6.o., Kosztics Fanni 6.o.
Dominik-gondozó csapat – 4. hely tagjai: Tamás Kinga 6.o., Petrovics Kornélia 6.o., Bicskei Rebeka 6.o.
Felkészítő: Wenhardtné Sipos Anita iskolavédőnő

Cigány mesemondó verseny, Csorba Győző Megyei Könyvtár:
Kosztics Ivett 4.o. – 2. hely, Jovánovics Diána 3.o. - 3. hely, Fenyvesi Violetta 5.o. 2. hely
Felkészítő tanár: Balogh Jánosné

Sajátosan nagyszerű- országos tehetségkereső és tehetségazonosító pályázat:
Színezés kategória: Sárközi László 4.o. – 4. hely
Kép/Más kategória: Kosztics Dzsenifer 1.o. – 3 hely
Felkészítő tanár: Kapitány Anita

Egyházi ének-zenei találkozó, Szent Mór Iskolaközpont: bronz minősítés
Jovánovics Dzsenifer 2.o. , Petrovics Amanda Noémi 2.o., Felkészítő tanár: Wiztlné Maczkó Ilona

FOBMSZ megyei asztalitenisz diákolimpia:
II. helyezést ért el Jovánovics Márió, és bejutott az Országos Döntőbe. Felkészítő tanár: Pálinkás István

2024 April
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Közelgő események

No events

Szent Vér Báta

pp mariagyudi kegyhely