2009 januárjában Ritmusvarázs néven ütőegyüttest alapítottak a Szent Mór Iskolaközpont diákjai. Idén március 23-án az iskolaközpont új tornatermében az együttes egykori és jelenlegi tagjai közösen adtak ízelítőt az elmúlt tíz év sikereiből.

A Ritmusvarázs Ütőegyüttes 2009 januárjában alakult, és ezzel a névvel az áprilisi Művészetek Napja rendezvényen lépett fel először. A következő tanévben már a középiskolások országos művészeti megmérettetésére, a keszthelyi Helikonra készültek, így csak a 8. osztályba járó, és a náluk idősebb tanulók maradtak a csapatban, azóta is ez az általános korhatár a bekerülésre. Az elmúlt 10 évben az együttes öt Helikonon vett részt, mindegyikről arany oklevéllel tért haza. A diákok kétszer jártak Vácon és Dombóváron, egyszer Szombathelyen, idén pedig a svájci Riehenbe utaztak. A Kozármislenyben és Pécsett rendezett ütős találkozókon szintén minden alkalommal arany minősítést értek el. Több városi rendezvényen is szerepeltek, felléptek többek között a PTE Művészeti Karán, a Zsolnay Negyedben, a Tudásközpontban, és rendszeresen képviselik az iskolát olyan rendezvényeken, mint a zene világnapja, Rotary-est, művészetek napja, egyházmegyei pedagógusnap.

j40

Stangl-Bokor Viktória, az együttes alapítója és művészeti vezetője elmondta, „Méltón szerettük volna megünnepelni ezt a 10 évet. Március 23-án az iskola új sportcsarnokában volt a jubileumi koncertünk, melyre minden volt tagunk meghívást kapott. A koncertet egész délutános próba előzte meg, mert régi tagjaink nem csupán a lelátón foglaltak helyet, hanem újra kezükbe vették az ütőket. Mind az 5 helikoni csapat színpadra lépett, és előadott az akkori repertoárjából egy dalt. Vastaps kísérte már a legelső öregdiákokat is. A Felsősök Kamaracsoportja megmutatta, hogy az együttesnek nem csak múltja, de jövője is van. A jelenlegi együttes vendégszereplője Kerekes Zora volt, csodálatos énekhangjával. Az est meglepetés vendégei voltak Lápossy Péter atya püspöki biztos és Perczel Zsombor korábbi ütős tanuló, aki az alakulás évében érettségizett, és azóta is dobol. Ők beálltak a mindenkori Ritmusvarázs „ALL STARS” csapatba. Közös vödrökön dobolás, és a Hot Butter Popcorn előadása zárta a koncertet. Nagy Andrea igazgatónő köszöntötte a diákokat, és az iskola ajándékával kedveskedett nekik. Az utolsó dalt a szűnni nem akaró taps miatt megismételtük a közönség bevonásával. Nagy élmény volt újra találkozni régi diákokkal, újrahallani a régi slágereinket, feleleveníteni a közös élményeket.”

További képek az eseményről itt.

Régi tagok, akik jelen voltak:
Etlinger Márton, Burián Benedek, Abai Kristóf, Molnár Viktória, Beck Olivér, Knipl Gergely, Tóth Brian, Kerekes Péter, Tarjányi Huba, Számel Soma, Harsányi Miklós(örökös tag), Paczur Hanna(örökös tag)

Jelenlegi tagok:
Barcza Ákos, Tumpek Ferenc, Budavári Sebestyén, Szalai Dávid, Schmidt Ádám, Loósz Máté, Krikler Zsombor, Tóth Ambrus

Felsősök:
Lovas Mátyás, Eördögh Levente, Varró Ákos, Obert Bálint, Periskics László, Vas Gergő, Standovár Ádám, Secenji Benedek

2024 April
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Közelgő események

No events

Szent Vér Báta

pp mariagyudi kegyhely