A Dombóvári Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Óvoda június 2-án tartotta tanévzáró ünnepségét. Az eseményről az óvoda beszámolóját adjuk közre.

Június 2-án, délután tartotta ballagással egybekötött, hálaadó, tanévzáró szent miséjét a Dombóvári Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Óvoda közössége a belvárosi Jézus Szíve templomban. Az ünnep keretében búcsúztak el iskolába induló 31 nagycsoportosuktól.

Az óvodás kor különleges jelentőségű egy kisgyermek életében. Ekkor bontakozik ki egyénisége, formálódik személyisége, új kapcsolatokat épít társaival és nevelőivel, megismeri a tágabb világot. Az érzelmi biztonságot nyújtó, szeretetteljes közösségtől való elválás nagy mérföldkő a gyermekek számára. A ballagó gyerekek, jelképesen, egy virágkapun átlépve, vállukon tarisznyával, szüleikkel kézen fogva indultak el erre a nagy útra. Az óvoda négy csoportjába járó, ballagó gyerekek magyar és német nyelvű versekkel búcsúztak el kedves óvodájuktól, az óvónéniktől, dadus néniktől. Műsorukat követően János atya kérte a Jóisten áldását a leendő kisiskolások életére.

621 Tanevzaro Dombovar 11

A családokat Tóthné Károly Mónika, az intézmény vezetője köszöntötte, felidézve a tanév élményekben gazdag tevékenységeit, legfontosabb eseményeit.

Ünnepi beszédében kiemelte, hogy a szülői közösséggel együttműködve az idei évben korlátozások nélkül tudták megvalósítani közös programjaikat. Nagyszerűen sikerült a családi nap, rekord bevételt értek el a szülők-nevelők bálján.

621 Tanevzaro Dombovar 12

Köszönetet mondott az intézmény legfőbb támogatójának a fenntartó, Pécsi Egyházmegyének, amely mind erkölcsi, mind anyagi értelemben az egész tanévben gondot viselt az óvoda sikeres működésére.

A közelgő pedagógus nap alkalmából háláját fejezte ki az óvoda nevelőtestületének, akikkel igazi csapatként együttműködve sikerült megvalósítaniuk a tanévre kitűzött céljaikat. Kiemelte, hogy az óvodai nevelés minden területén számíthatott támogatásukra, lelkiismeretes munkájukra, mellyel a legnehezebb helyzetekben is hittel, odaadással, szeretettel, alázattal végeztétek e nemes szolgálatot: a gondjaikra bízott gyermekek nevelését.

621 Tanevzaro Dombovar 13

Az óvodai ballagás meghitt hangulatú tanévzáró szentmisével folytatódott, melyen a szülők közösségéből álló Szent Család Zenekar vállalta a zenei szolgálatot.

621 Tanevzaro Dombovar 15

Az ünnep zárásaként a szeretetvendégséget jelképező mézeskalács szíveket örömmel vitték haza a gyerekek.

Fotó: KT fotó – kreatív & art
Szöveg: Királyné Lukács Gyöngyi, óvodapedagógus

Pécsi Egyházmegye

Az oldalon közzétett fotók és a szöveg részben vagy egészben történő felhasználása kizárólag forrásmegjelöléssel vagy a Pécsi Egyházmegye írásos hozzájárulásával engedélyezett.

2024 April
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Közelgő események

No events

Szent Vér Báta

pp mariagyudi kegyhely