Istenkapcsolatot, valamint személyes és közösségi köteléket ápoló gyalogos zarándoklatra invitálja kortól függetlenül az édesapákat és fiaikat Felföldi László. A megyéspüspök által személyesen vezetett, Pécsről Máriagyűdre tartó zarándoklatot október 22-én rendezik meg.

Isten úgy bánik veletek, mint fiaival (Zsid 12,7). A Zsidóknak írt levélből választott szentírási szakasszal az apákat és fiaikat szólítják meg és hívják egy kötetlen találkozásra, gyalogos zarándoklatra a szervezők.

Az út egyszerre teremt lehetőséget a lelki töltekezésre, pihenésre, tartalmas beszélgetésekre, az apa–fiú kapcsolat építésére és a teremtett világ szépségeiben való gyönyörködésre. A távolság megtétele igénybe veszi a testet, ugyanakkor a természet közelsége kiváló helyszínként szolgál a kötetlen beszélgetésekre, ahol a felmerülő kérdéseket és válaszokat az út, a fizikai megpróbáltatás is formálja.

A zarándokok reggel 7.30 órától gyülekeznek Pécs határában a II. János Pál útján található, korábbi FEMA parkolóban és 8.00 órakor indulnak a Pogányon és Bissén át vezető több mint 20 km hosszú zarándokúton Máriagyűdre. A kegyhelyre tervezett érkezési időpont kb. 14.30 óra, ahol a zarándoklat zárásaként a főpásztor vezetésével szentségimádáson vesznek részt a zarándokok a bazilikában.

A zarándoklaton mindenki a saját felelősségére vehet részt. Az időjárásnak megfelelő öltözetről, vízhatlan ruházatról, továbbá kellő mennyiségű folyadékról és igény szerinti hideg élelemről mindenki saját maga számára gondoskodni szíveskedjen.

A hazautazás Máriagyűdről egyénileg, a Volánbusz Zrt. menetrendszerinti járataival lehetséges.

AFZ plakat A4 v6.pdf.01

 

Pécsi Egyházmegye

Az oldalon közzétett fotók és a szöveg részben vagy egészben történő felhasználása kizárólag forrásmegjelöléssel vagy a Pécsi Egyházmegye írásos hozzájárulásával engedélyezett.

2024 April
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Szentmise közvetítések banner v2

 

Szentmise közvetítések banner v2

 

Szentmise közvetítések banner v2

 

Szentmise közvetítések banner v2

 

LD honlap logó