A férfi lét és a családi élet kihívásai sokszor jelentős nehézségeket támaszthatnak, melyekről keveset beszélünk. A Szent József év kapcsán különösen is figyelmet kívánunk fordítani férfiak, apák kulcsfontosságú szerepére a családok vallási életében és egészséges légkörének megteremtésében.

Felfoldi Laszlo 03Mint az egyházmegye püspöke fontosnak tartom, hogy ebben az irányban együtt kezdjünk el gondolkodni és egymást erősíteni.  Ezért néhány elismert szakemberrel együttműködve „Férfitalálkozók” címmel férfiaknak szóló előadás és beszélgetés sorozatot indítunk. A találkozók októbertől májusig, pénteki napokon 18.00 órai kezdettel, az egyházmegye hét városában — Pécs, Mohács, Szekszárd, Paks, Tamási, Dombóvár, Szigetvár — több témakörben kerülnek megrendezésre. Egy-egy alkalommal három húszperces előadás hangzik el egy adott témában és lehetőség nyílik a tapasztalatok, gondolatok, meglátások megosztására, megbeszélésére. Jegyzetfüzetet és íróeszközt mindenki hozzon magával.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt, egyben kérjük, hogy vallási beállítottságtól függetlenül hívják meg ismerőseiket, barátaikat, munkatársaikat, szomszédaikat, tehát bárkit, akit érdekelhet a téma.

Az előadásokra előzetesen a következő linkeken lehet regisztrálni:

1. találkozó

2. találkozó

3. találkozó

4. találkozó

 

A regisztráció nem jár részvételi kötelezettséggel, de nagyban segíti munkánkat az érdeklődők számának felmérésében, illetve a későbbi kapcsolattartásban. Köszönjük!

A programsorozat tematikája, időpontjai és helyszínei a letölthető PDF fájlban találhatóak.