A férfitalálkozók 2023 szeptemberétől tovább folytatódnak

A Pécsi Egyházmegye férfitalálkozóinak 2021-ben indult első évadát akkora érdeklődés övezte, hogy a szervezők 2022 őszén a második évadot is elindították, innentől kezdve pedig borítékolható volt a harmadik évados folytatás a már megszokott helyszíneken, persze újabb témák mentén. Felföldi László pécsi megyéspüspök minden egyes helyszínen személyesen vesz részt a kötetlen hangvételű összejöveteleken, ahol mindig teret kap a jókedv és persze sosem marad el a közös imádság és ének.

A Felföldi László püspök kezdeményezésére 2021 őszén életre hívott, a férfiakat, édesapákat és nagyapákat megszólító férfitalálkozók koncepciója egy 30 fős, férfiakból álló csoport együtt gondolkodásában forrta ki magát. Akkor kristályosodtak ki a találkozók témakörei, melyekről azóta is minden évadban az egyházmegye hét településén: Pécsen, Mohácson, Szekszárdon, Pakson, Tamásiban, Dombóváron és Szigetváron négy-négy sorozatban hallhatnak előadásokat az érdeklődők.

2021/22-ben a férfitalálkozók első évada a férfiak nagy sorskérdéseit állította előtérbe. A 2022/23-as második évad előadói az emberi és isteni szó kérdésköreit, félelmeink és reményeink, kudarcaink és sikereink, valamint az Egyház és a világ összefüggéseit járták körbe. A 2023 őszén induló harmadik évadban a személyes életünk határvonalai, közösség és magány, Isten akarata személyes életünkben, valamint gyászunk és veszteségeink nagy kérdéseire keresik majd a választ.

Felföldi László püspök és a szervezők nagy szeretettel hívnak és várnak minden érdeklődőt. Kérjük, hogy felekezeti hovatartozástól függetlenül hívják meg ismerőseiket, barátaikat, munkatársaikat, szomszédaikat, tehát bárkit, akit érdekelhetnek a férfi élet nagy témái!

 

A férfitalálkozók 2023/24-es évadának helyszínei és időpontjai

 

1. sorozat | Regisztrációs űrlap


Pécs (szeptember 14-15., 18.00 óra)   
Mohács (szeptember 22., 18.00 óra)   
Szekszárd (szeptember 29., 18.00 óra) 
Paks (október 6., 18.00 óra)
Tamási (október 13., 18.00 óra)   
Dombóvár (október 20., 18.00 óra)
Szigetvár (október 27., 18.00 óra)

 

2. sorozat | Regisztrációs űrlap

Pécs (november 2-3., 18.00 óra)   
Mohács (november 10., 18.00 óra)
Szekszárd (november 17., 18.00 óra)   
Paks (november 24., 18.00 óra)   
Tamási (december 1., 18.00 óra)
Dombóvár (december 8., 18.00 óra)  
Szigetvár (december 15., 18.00 óra)

 

3. sorozat | Regisztrációs űrlap

Pécs (február 1-2., 18.00 óra)   
Mohács (február 9., 18.00 óra)
Szekszárd (február 16., 18.00 óra)   
Paks (február 23., 18.00 óra)   
Tamási (március 1., 18.00 óra)
Dombóvár (március 8., 18.00 óra)   
Szigetvár (március 22., 18.00 óra)

 

4. sorozat | Regisztrációs űrlap

Pécs (április 4-5., 18.00 óra)   
Mohács (április 12., 18.00 óra)
Szekszárd (április 19., 18.00 óra)   
Paks (április 26., 18.00 óra)  
Tamási (május 3., 18.00) 
Dombóvár (május 10., 18.00 óra)  
Szigetvár (május 17., 18.00 óra) 

 

 

A korábbi találkozókről megjelent írások

 

08 April 2024

Évadzáró témáját hallhatták az érdeklődők az egyházmegyei férfitalálkozóknak a pécsi alkalmakon: április 4-én és 5-én a Magtár Látogatóközpontban. A téma előadói Felföldi László pécsi megyéspüspök, valamint dr. Görföl Tibor egyetemi docens, a Vigilia folyóirat főszerkesztője volt, aki a főpásztor mellett az első ötleteléstől kezdve aktív részese az immár három éve tartó rendezvénysorozatnak.

02 April 2024

Az önzés és önzetlenség, magány és énközpontúság témakörében várják a férfiakat az egyházmegyei férfitalálkozók programsorozatának újabb témakörében. Pécsett két estén, április 4-én és 5-én hallhatnak a témában előadásokat az érdeklődők a Magtár Látogatóközpontban.

05 February 2024

Az életünk biztonságát adó határok és azok figyelmen kívül hagyása vagy éppen feszegetése, a határvonalak kitolásának eshetőségei volt a témája az egyházmegyei férfitalálkozók idei harmadik szakaszának, melynek pécsi alkalmait február 1-jén és 2-án tartották a Magtár Látogatóközpontban.

29 January 2024

A férfiakat megszólító, aktuális és férfias témákat férfi módon feldolgozó programsorozat újabb témakörében két estén, február 1-jén és 2-án várják az érdeklődőket az előadók Pécsett, a Magtár Látogatóközpontban.

06 November 2023

Mintegy 150-en csatlakoztak a férfitalálkozók két pécsi estéjén az évad második nagy témakörének előadásaihoz a Magtár Rendezvényközpontban november 2-án és 3-án. Peck Tibor János informatikus, főiskolai tanár az online tér emberi életünket leszabályozó hatásairól beszélt, majd Felföldi László pécsi megyéspüspök arra hívta fel a figyelmet, hogy az okoseszközök elterelik figyelmünket emberi hivatásunkról, amire az Isten meghívott minket.

31 October 2023

Immár a harmadik évadban jár a nagy érdeklődésre számot tartó, a férfiakat megszólító programsorozat, melynek új témakörében az online tér és a média jelenlétének káros vagy építő hatásait kutatják az előadók novemberben 2-án és 3-án Pécsett, a Magtár Rendezvényközpontban.

21 September 2023

A rendezvénysorozat életre hívója és házigazdája, Felföldi László püspök köszöntötte a férfiakat szeptember 15-én a Magtár Rendezvényközpontban megtartott évadnyitó rendezvényen. A pécsi főpásztor, aki az évadonként megrendezett mind a 32 találkozón személyen vett részt és előadótársaival közösen osztja meg az adott témával kapcsolatos gondolatait, kifejezete örömét, hogy a harmadik évad iránti töretlen érdeklődés azt a várakozást igazolja vissza, hogy a férfi lét természetesen felmerülő vagy éppen kényes témáiról való beszélgetésre nagy igény mutatkozik a férfiak körében. Külön köszöntötte azokat, akik az első két évad valamennyi találkozójának részesei voltak és azokat is, akik első alkalommal csatlakoztak a Magtár Rendezvényközpontban megtartott két alkalom egyikéhez.

29 August 2023

A 2021-ben történt indulása óta összesen 64 alkalommal találkoztak a férfitalálkozó résztvevői a Pécsi Egyházmegye valamely városában. Az új évadban változatlan helyszíneken, töretlen lelkesedéssel és elszántsággal hívja és várja a férfiakat Felföldi László püspök atya és a rendezvény meghívott előadói.

11 May 2023

A férfitalálkozók 2021 szeptemberi indulása óta eltelt két évadban 64 alkalommal találkoztak a férfiak a Pécsi Egyházmegye valamely városában. A rendezvénysorozat második évadának záró alkalmát május 12-én, Szigetváron tartják.

27 March 2023

Mit várunk és mit kapunk az Egyháztól? Mit adunk és mit kínálunk közösségeinknek? Miben tér el az Egyház és a világ logikája? Ezeket a kérdéseket válaszolja meg a férfitalálkozók évadzáró sorozata, mely március 23-án és 24-én indult Pécsen, a Magtár Látogatóközpontban, ahol Dallos Tamás komlói plébános, prof. dr. Kellermayer Miklós sejtkutató, keresztény gondolkodó, és a rendezvénysorozat életre hívója, Felföldi László pécsi megyéspüspök várta a férfiakat.

06 February 2023

Pécsen két estén át több mint 300-an kapcsolódtak be a Felföldi László megyéspüspök nevével fémjelzett férfitalálkozók újabb témakörébe. A Magtár Látogatóközpontban február 2-án és 3-án a sikerek és kudarcok témájában mélyedtek el a résztvevők négy előadó Nagy Norbert plébános, Peck Tibor János informatikus, főiskolai tanár, Dr. Varga Szabolcs történész, egyetemi tanár és Felföldi László megyéspüspök gondolatait meghallgatva.

30 January 2023

A második évadban is nagy érdeklődésre számot tartó, a férfiakat megszólító rendezvénysorozat harmadik témaköre a férfiélet kudarcainak és sikereinek nagy kérdéseire keresi a választ. Az új témakör nyitó találkozóját immár hagyományosan Pécsen, a Magtár Látogatóközpontban tartják február 2-án. Az érdeklődők nagy létszáma miatt a pécsi helyszínen a program két estére tervezett, a második alkalom február 3-án, este 18 órakor kezdődik. A szervezők a Pécsi Egyházmegye hét településén életkortól és felekezeti hovatartozástól függetlenül nagy szeretettel várják a férfiakat.

12 November 2022

A nagy érdeklődés miatt Pécsen továbbra is két estén át lehetett bekapcsolódni a Felföldi László megyéspüspök által életre hívott férfitalálkozók idei évadának második nagy témakörébe. A Magtár Látogatóközpontban november 10-én és 11-én megtartott rendezvény ezúttal a férfi félelmeinek és reményeinek nagy sorskérdéseit helyezte a középpontba. A folytatásban az előadók a Pécsi Egyházmegye további hat településére: Mohácsra, Szekszárdra, Paksra, Tamásiba, Dombóvárra és Szigetvárra viszik el a tematikus programot.

07 November 2022

A második évadban is nagy érdeklődésre számot tartó, a férfiakat megszólító program új témaköre a férfi félelmeinek és reményeinek nagy kérdéseire keresi a választ novemberben 10-én és 11-én Pécsen, a Magtár Látogatóközpontban. A szervezők a Pécsi Egyházmegye hét helyszínén életkortól és felekezeti hovatartozástól függetlenül nagy szeretettel várnak minden érdeklődőt.

26 September 2022

Nagy érdeklődés övezte a rendezvénysorozat első évadát, ezért a szervezők a folytatás mellett döntöttek. Szeptember 22-én és 23-án tartották az egyházmegye 7 településére látogató Férfitalálkozók második évadának első alkalmát Pécsen, a Magtár Látogatóközpontban, ahol Felföldi László megyéspüspök, a programsorozat állandó házigazdája, valamint Garadnay Balázs plébános, a rendezvény meghívott előadója azt vizsgálta, hogy Isten hogyan szól az emberhez és az ember hogyan szól az Istenhez.

15 September 2022

A 2021/22-es első évadban rendkívül nagy érdeklődésre számot tartott, a férfiakat korosztálytól függetlenül megszólító program szervezői és ötletgazdái részletesen kidolgozták az idei évad forgatókönyvét, melyen az utolsó igazításokat augusztus utolsó napjaiban végezték el Felföldi László megyéspüspökkel. Az új témakörök az ember- és istenszeretet, a férfi félelmei és reményei, kudarcai és sikerei, valamint az egyház és a világ viszonyának nagy kérdéseire keresik majd a választ. Újdonság, hogy az új évadban rövidebbek lesznek az előadások és az ott hallottakat csoportosan vitatják meg a férfiak.

20 May 2022

Május 19-én, Szigetváron tartották az egyházmegyei férfitalálkozók első évadának záró rendezvényét. A Pécsen alkalmanként 250-300 fős, az egyházmegye további hat városában alkalmanként 100-150 fős látogatottságú találkozók iránti nagy érdeklődésre való tekintettel a sorozat szervezői úgy döntöttek, hogy 2022 őszétől újabb témák mentén tovább folytatódik a rendezvénysorozat.

04 April 2022

A Pécsi Egyházmegye főpásztora által 2021 őszén útnak indított, a fiúkat, férfiakat, édesapákat és nagypapákat megszólító, hét helyszínhez kötődő férfitalálkozók záró sorozatának március 31-én és április 1-jén, a Magtár Látogatóközpontban megtartott pécsi alkalmain a férfi jellem kialakulásának hátterét vizsgálták az előadók: Felföldi László megyéspüspök, Dr. Kajtár Edvárd egyetemi tanár és Nagy Péter, az egyházmegye közoktatási munkatársa.

29 March 2022

A nagy érdeklődésre való tekintettel ezúttal is két időpontot hirdettek meg a baranyai megyeszékhelyen: 2022. március 31-én és április 1-jén, este 18 órai kezdettel Felföldi László megyéspüspök, valamint Nagy Péter, a Pécsi Egyházmegye közoktatási munkatársa és Várda Ferenc teológus, kórházi lelkigondozó várják férfitalálkozóra az érdeklődőket a Magtár Látogatóközpontban, ahol ezúttal a férfi jellem témakörét járják körbe az előadók keresztény hitünk értékei mentén.

18 March 2022

Családpasztorációs papi találkozót tartottak Budapesten, a Katolikus Pedagógiai Intézetben március 18-án, ahol Görföl Tibor teológus a Pécsi Egyházmegyében indult programsorozatot, a férfitalálkozók koncepcióját mutatta be. Az előadásról a Magyar Kurír tudósított.


LD honlap logó

Népszámlálás

Népszámlálás