A férfitalálkozók 2021 szeptemberi indulása óta eltelt két évadban 64 alkalommal találkoztak a férfiak a Pécsi Egyházmegye valamely városában. A rendezvénysorozat második évadának záró alkalmát május 12-én, Szigetváron tartják.

A Felföldi László pécsi megyéspüspök kezdeményezésére 2021 őszén életre hívott, a férfiakat, édesapákat és nagyapákat megszólító férfitalálkozók koncepciója egy 30 fős, férfiakból álló csoport együtt gondolkodásában forrta ki magát. Akkor kristályosodtak ki a találkozók férfiakat érintő témái, konkrét kérdései, melyekről az egyházmegye hét településén: Pécsen, Mohácson, Szekszárdon, Pakson, Tamásiban, Dombóváron és Szigetváron minden évadban négy sorozatban hallhattak előadásokat az érdeklődők.

A sorozat első évadát akkora érdeklődés övezte, hogy a szervezők 2022 őszén egy második évadot is útnak indítottak, innentől kezdve pedig borítékolható volt a harmadik évados folytatás is a már megszokott helyszíneken, persze újabb témák mentén. Természetesen a főpásztor minden egyes helyszínen személyesen vett részt a kötetlen hangvételű összejöveteleken, ahol mindig teret kapott a jókedv, de sosem maradt el a közös imádság és éneklés.

2021-ben a férfitalálkozók első évada a férfiak nagy sorskérdéseit állította előtérbe. A 2022/23-as második évad előadói az emberi és isteni szó kérdésköreit, félelmeink és reményeink, kudarcaink és sikereink, valamint az Egyház és a világ összefüggéseit járták körbe. A 2023 őszén induló harmadik évadban a személyes életünk határvonalai, közösség és magány, Isten akarata személyes életünkben, valamint gyászunk és veszteségeink nagy kérdéseire keresik majd a választ.

férfitalálkozó Oldal 1

A férfitalálkozók első két évadának rendezvényeiről honlapunkon találhatók írások.

A férfitalálkozók 2023 szeptemberében induló harmadik évadának időpontjai és helyszínei a lenti galériában megtekinthetők.

Szöveg és fotó: Pécsi Egyházmegye

Pécsi Egyházmegye

Az oldalon közzétett fotók és a szöveg részben vagy egészben történő felhasználása kizárólag forrásmegjelöléssel vagy a Pécsi Egyházmegye írásos hozzájárulásával engedélyezett.