Iskolánk, a pandémia miatt több év kihagyás után, 2022. december 6-án végre újra személyesen adhatott otthont hagyományos hittanos vetélkedőjének. A verseny két fordulóból állt: az első fordulóban egy feladatlapot töltöttek ki a versenyzők, majd a legügyesebben kitöltő 9 csapat vehetett részt a 2. körben megrendezett játékos megmérettetésen.

A versenyre az egyházmegye katolikus intézményeinek, illetve valamennyi általános iskolájának 7-8. évfolyamos hittanosai jelentkezhettek 3-3 fős csapatokban. Az első fordulóban a szekszárdi Szent József Iskolaközpont tanulói, valamint 2 drávaszabolcsi, 2 harkányi és 4 pécsi csapat képviseltette magát. Az első forduló témáját az evangéliumok, a másodikét pedig advent és karácsony adta.

A délelőtt kezdetén Nagy Andrea igazgató és Kovács József iskolalelkész köszöntötték a versenyzőket és hitoktatóikat, akik az Úr áldásával kezdtek bele a közös munkába. A feladatok változatos módon mozgatták meg a résztvevők képességeit. Képkirakó, Facebook-profil alkotása, activity, QR-kód keresés, Kahoot-kvíz, bibliai matek és betlehemépítés is szerepelt a nap programjában.

A versenyzők ügyesen és kreatívan vették az akadályokat, melyről az alig egy-két pontos pontszámkülönbségek is tanúskodtak. Jókedv kísérte végig az alkalmat, és a programpontok előrehaladtával a hangulat is egyre oldottabbá vált. A csapatok összetartása és igyekezete példaértékű volt.

A végső sorrendet pár pontos különbségek adták, ami kiváló mutatója a felkészült versenyzőknek. A dobogó legfelső fokára a Szent József Iskolaközpont növendékei állhattak (hitoktatójuk Szabóné Varjas Ildikó), második helyen a Harkányi Plébánia Három csillag elnevezésű csapata végzett (hitoktatójuk Halász Krisztina), a harmadik helyet pedig iskolánk növendékei szerezték meg (hitoktatójuk Szakmári Eszter). Mivel az indulók kivétel nélkül sikeresen teljesítettek, valamennyi versenyző értékes jutalmakkal térhetett haza.

A verseny lebonyolításában a Hittan Munkaközösség tagjai, Husztáné Lovasi Krisztina, Szakmári Eszter, Izsák Kálmán és Somogyi-Nagy Éva Anna vettek részt. Minden résztvevő diáknak és kísérő tanáraiknak szívből gratulálunk!

A rendezvényen készült további fotók megtekinthetők az intézmény honlapján.

Szöveg és fotó: Szent Mór Iskolaközpont

 

Pécsi Egyházmegye

Az oldalon közzétett fotók és a szöveg részben vagy egészben történő felhasználása kizárólag forrásmegjelöléssel vagy a Pécsi Egyházmegye írásos hozzájárulásával engedélyezett.

2024 július
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Közelgő események

Nagyboldogasszony főünnepe:
-
2024. 08. 15. - 2024. 08. 15.
A Pécsi Egyházmegye főbúcsúja - Szentmise Máriagyűdön:
-
2024. 08. 17. - 2024. 08. 17.

Köznevelési Intézmények

Hasznos információk:

 

  • az óvodák, iskolák életéről,
  • beiratkozásról,
  • előkészítő foglalkozásokról

partnerek Báta

partnerek Máriagyűd

partnerek Napi evangélium

partnerek kórházlelkészség