A Katolikus Szeretetszolgálat „Természetes gyermekáldás” elnevezésű projektje keretében az egyházmegyék bevonásával hazánkban mára mintegy 100 oktató nyújt segítséget az Egyház tanításával összhangban levő módon a természetes gyermekáldást előnyben részesítő pároknak. A cikluskövetési módszerek egyike a FEMM Health, egy olyan átfogó női egészségügyi program, melynek egyik oktatója Kapitányné Légrádi Éva, a Pécsi Egyházmegyei Hivatal munkatársa, akit hívő párok és az Egyházhoz nem tartozók egyaránt felkeresnek személyes kérdéseikkel.

Nagy öröm az egész családnak, amikor megérkezik a várva várt gyermek, unoka. Fontos azonban, hogy a szülői feladatok teljesítése mellett ne feledkezzünk el házastársunkról, ápoljuk házasságunkat.

A videósorozat második részében Bíró László püspök atya utat szeretne mutatni azoknak a házaspároknak, akik a gyermektelenség fájdalmát hordozzák. A szentségi házasság létrejötte pillanatától család.

2023. május 30-án délelőtt a Szentszék sajtóirodájából élőben közvetített sajtótájékoztatót tartottak, melyen bemutatták a Globális Családpaktumot és Ferenc pápának a globális családpaktum elindítása alkalmából küldött üzenetét.  

„A párkapcsolati idő, a jegyesség ideje nem az Isten háta mögé való, hanem Isten szeme elé.” A jegyesség az első témája Bíró László püspök atya videó-sorozatának, mely a házasság kérdéseit járja körbe a jegyes-, majd a házaspár és a közösség vonatkozásában is.

LD honlap logó