„Csak akkor tudom elhozni, amit szívetek kíván, ha kis futáraim megtalálják az ember szívében nyíló szeretet virágát. A szeretet virága nélkül nem jön el az igazi karácsony. Elküldöm hát kis futáraimat. Induljatok, hogy méltóképpen fogadhassuk szent karácsony estéjét, Jézus születését" – a mohácsi katolikus oktatási intézmények iskolásainak karácsonyi előadásán ezekkel a szavakkal küldte futárait szerte a világba a karácsonyi angyal.

mohacsi karacsony 02

Advent 4. vasárnapján este a Fogadalmi templomban tekinthették meg az érdeklődők a Boldog Gizella Katolikus Általános Iskola és a Park Utcai Katolikus Általános Iskola közös műsorát Bognár Attila András plébános meghívására, aki az esti szentmise prédikációjában így fogalmazott: „A bibliai szereplők a maguk mondanivalóját nemcsak saját észjárásuk szerint fogalmazták meg, hanem visszatükröződnek bennük annak a közösségnek kérdései is, akik számára az evangéliumok íródtak. József és Mária kérdései a közösség kérdései is egyben. Mai közösségünk is szüntelen kapcsolatban van Istennel, vannak kérdéseink is, amelyeket feltehetünk neki. A karácsonyi történetben az isteni világ a földre száll. A teremtés csodája visszhangzik az angyalok énekében, mert Isten újból szépbe, jóba, igazba öltözteti az embert." A mintegy ötven gyermek által bemutatott előadás története szerint a virágok készítették az utat Jézus születéséhez, miközben a gyermekkórus ismert karácsonyi dalokat énekelt.

Mindkét katolikus iskola tanulói reggeli áhítattal egybekötött közös gyertyagyújtáson vettek részt az adventi időszakban, valamint lehetőségük volt a szentgyónás elvégzésére is. A Park utcai Katolikus Iskola Szent Imre kápolnájában csütörtökönként hajnali szentmise segítette a karácsonyra való felkészülést, amelyen tanulók és nevelők egyaránt részt vettek. Az intézmények tanulói és dolgozói számára az ünnephez való megérkezést a téli szünet előtti utolsó tanítási napon a közös szentmise teszi teljessé. A szentmisén részt vesznek majd az iskolák tanulói, nevelői, szolgálatukkal a ministránsok, felolvasók, Kicsinyek Kórusa, valamint a felső tagozatos tanulók Pro Musica Kórusa.

2022 July
M T W T F S S
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Közelgő események

No events

Szent Vér Báta

pp mariagyudi kegyhely