Közös gyertyagyújtással kezdődött az advent a szekszárdi Szent Rita Katolikus Óvodában november 27-én. Az első gyertya meggyújtása előtt Bacsmai László szekszárdi esperes, az óvoda püspöki biztosa megáldotta a koszorúkat. A gyerekek rövid adventi műsorral várták a szülőket, majd minden család hazavihette az ünnepi asztalra a maga koszorúját.

Ünnepélyes gyertyagyújtással kezdődött az adventi időszak a szekszárdi Szent Rita Katolikus Óvodában november 27-én. Az eseményt lázas készülődés előzte meg: a szekszárdi plébánia minden családnak biztosított egy koszorúalapot, amelyet a gyerekek, a szülők és az óvodapedagógusok közösen díszítettek. Szilyné Simon Ágnes, az óvoda vezetője elmondta: intézményük legszebb ünnepe az adventi gyertyagyújtás – szorosabbra fűzi a kapcsolatot a szülőkkel és az egyházmegyével, de a legtöbbet a gyerekeknek jelenti.

Szilyné Simon Ágnes hozzátette:

„A legszebb ünnep a gyerekek életében december hónapja, a várakozás ideje. Nagyon fontos, hogy ez az időszak valóban a várakozásról szóljon. Ne akarjuk tehát korábbra tenni az ajándékozást, ne díszítsük fel előre a fát. Így tehetjük nagyon széppé, örömtelivé a karácsonyt megelőző heteket."

szekszardi ovi advent 2015 05

A gyerekek és az óvónők zenés műsora után a koszorúkat Bacsmai László esperes, az óvoda püspöki biztosa áldotta meg, aki arra intette a legkisebbeket, hogy ne csak várják az ajándékokat, hanem maguk is adjanak lelki ajándékokat Jézusnak és egymásnak. Az esperes a szülőket is arra buzdította, hogy igyekezzenek minél több időt tölteni a gyerekekkel advent idején, és közösen éljék meg a várakozás örömét.

„A gyerekek, akik ide járnak, három éven keresztül minden karácsony előtt megtapasztalják a gyertyagyújtás adventi hangulatát, örömét. A cél az, hogy az óvodások felnőttkorukban is megőrizzék ezt a hagyományt, és továbbadják saját gyerekeiknek is." – fogalmazott az esperes.

Az adventi koszorúkon együtt gyújtották meg az első gyertyát, végül minden család hazavihette a maga koszorúját.

2022 July
M T W T F S S
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Közelgő események

No events

Szent Vér Báta

pp mariagyudi kegyhely