Színes programokkal ünnepelt névadója liturgikus emléknapján a 25 éves szekszárdi Szent Rita óvoda.

szekszard szent rita ovoda

1992 szeptemberében indult újra Szekszárdon a katolikus köznevelés. 1948 előtt az Isteni Megváltóról Nevezett Nővérek Kongregációja katolikus óvodát, iskolát tartott fenn, majd a rendszerváltás után, az egyházi ingatlanok visszaadását követően az országban az elsők között kezdhette meg működését a szekszárdi katolikus óvoda. 1993-ban a Pécsi Egyházmegye fenntartásába került az óvoda és ugyanebben az évben elindult a katolikus iskola 1. osztálya is. 1999-ben az egyházmegye az óvodát a Szent József katolikus iskolával összevonta így az óvoda az iskola tagintézménye lett. A két intézmény hivatalos neve Szent József Katolikus Általános Iskola Katolische Grundschule és Szent Rita Katolikus Óvoda.

Az óvoda legfontosabb támasza mindig a szülők önzetlen segítő szándéka volt. A szülők mellett pályázatok segítségével tudott folyamatosan fejlődni, gyarapodni az intézmény.

szekszard szent rita ovoda 01

2012. az óvoda életében óriási változást hozott: egy pályázatnak köszönhetően 35 millió Ft-os beruházás keretében megújult a fűtési rendszer, szigetelést, új tetőt kapott az épület, kicserélték a nyílászárókat.

A Szent Rita Katolikus Óvoda olyan nevelési intézmény, amelyben különös gondot fordítanak a családi és óvodai nevelés egységére. A pedagógusok a nevelő munka során szem előtt tartják, hogy a kisgyermek az óvodába érkezéssel egy tágabb keresztény közösség kapuját lépi át. Nyitottak az elkötelezett és a krisztusi utat kereső családok felé egyaránt. A mindennapokban feltétel nélküli szeretettel fordulnak a gyermekek felé, segítik őket a keresztény értékek felismerésében, hogy meg tudják különböztetni a lényegest a lényegtelentől, az értékest az értéktelentől, a jót a rossztól.

A 25 éves jubileum alkalmából május 18-án egy budapesti bábelőadáson vehettek részt az óvodások, 19-én pénteken versenyekkel, játékokkal, légvárral színesített gyermeknapot tartottak. 20-án szombaton az egyházközségi napon kézműves foglalkozáson vettek részt a gyerekek, vasárnap Molnár Péter káplán hálaadó szentmisét mutatott be a Szent Rita Óvoda minden gyermekéért, szüleikért és nevelőikért. Május 22-én hétfőn, Szent Rita napján Pécsre látogatott az óvoda közössége, ahol múzeumpedagógiai foglalkozásokon ismerkedtek meg a székesegyházzal.

 

 

2024 April
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Közelgő események

No events

Szent Vér Báta

pp mariagyudi kegyhely