A 2021-ben történt indulása óta összesen 64 alkalommal találkoztak a férfitalálkozó résztvevői a Pécsi Egyházmegye valamely városában. Az új évadban változatlan helyszíneken, töretlen lelkesedéssel és elszántsággal hívja és várja a férfiakat Felföldi László püspök atya és a rendezvény meghívott előadói.

A pécsi megyéspüspök kezdeményezésére 2021 őszén életre hívott, a férfiakat, édesapákat és nagyapákat megszólító férfitalálkozók koncepciója hívő katolikus férfiakból álló csoport együtt gondolkodásából forrta ki magát. Akkor kristályosodtak ki a találkozók férfiakat érintő témái és kérdései, melyekről az egyházmegye hét településén: Pécsen, Mohácson, Szekszárdon, Pakson, Tamásiban, Dombóváron és Szigetváron minden évadban négy sorozatban hallhatnak előadásokat az érdeklődők.

A Pécsi Egyházmegye főpásztora minden egyes helyszínen személyesen vesz részt a kötetlen hangvételű összejöveteleken, melyekre videóinterjúban hívja a férfitársadalmat.

A sorozat első évadát akkora érdeklődés övezte, hogy a szervezők 2022 őszén egy második évadot is útnak indítottak, innentől kezdve pedig borítékolható volt a harmadik évados folytatás is a már megszokott helyszíneken, de immár újabb témák mentén. A 2023/24-es idényben személyes életünk határvonalai, közösség és magány, Isten akarata személyes életünkben, valamint gyászunk és veszteségeink témaköreinek nagy kérdéseire keresik majd a választ.

ffit urlap 002

A harmadik évad első sorozatának nyitó helyszíne Pécs lesz, ahol két egymást követő estén, szeptember 14-én és 15-én a Magtár Rendezvényközpontban tartják a találkozót. A további egyházmegyei helyszínek és időpontok listája, továbbá regisztrációs linkjei ITT találhatók. Az előzetes regisztráció a helyszínválasztásban ad segítséget a szervezők számára.

A 2023/24-es évad találkozóinak időpontjai és helyszínei, továbbá témaköreinek listája cikkünk képgalériájában megtekinthető.

Az egyházmegyei férfitalálkozók korábbi témaköreiről készült összefoglalók ITT találhatók.

Szöveg és fotó: Pécsi Egyházmegye

Pécsi Egyházmegye

Az oldalon közzétett fotók és a szöveg részben vagy egészben történő felhasználása kizárólag forrásmegjelöléssel vagy a Pécsi Egyházmegye írásos hozzájárulásával engedélyezett.