Nemzetközi felhíváshoz csatlakozva közel négyezer gyermek imádkozta a rózsafüzért október 18-án reggel 9 órakor Baranya és Tolna megyében.

Magocsi Altalanos Iskola

2005-ben Venezuelából indult az a kezdeményezés, amelyhez idén a magyar katolikusok is csatlakoztak. Október a rózsafüzér hónapja, a 19. és a 20. század fordulóján élt pápa, XIII. Leó számos apostoli levelében, enciklikájában szorgalmazta a rózsafüzér imádkozását a hónap minden napján. A gyermekek közös rózsafüzér imádságának ötlete a huszadik század egyik legnagyobb formátumú szentje, Pio atya egy ismert mondatán alapul. A 2002-ben szentté avatott ferences szerzetes egy alkalommal ezt mondta: „Mennyire megváltozna a világ, ha egymillió gyerek imádkozná a rózsafüzért!” 13 éve a világ minden táján azonos időpontban gyermekek ezrei imádkozzák a rózsafüzért a világ békéjéért. A pécsi egyházmegye területén nemcsak az egyházi, az állami fenntartású iskolák tanulói közül is sokan vettek részt a közös imádságban október 18-án reggel 9 órától. A katolikus iskolák tanulóival együtt, összesen közel négyezer gyermek imádkozta a rózsafüzért.

 

A szekszárdi Szent József Iskolaközpont összes tanulója csatlakozott az imalánchoz. – Petkó Tamás püspöki biztos köszöntötte a tornateremben összegyűlt diákokat. A Pápai Missziós Művek Szent Gyermekség Műve missziós csoport gyermekei hangulatossá tették az egyébként nem szakrális eseményekhez illő teret, az imádságot a missziót segítő pedagógus, Mayer Józsefné kezdte. Minden tizedet más gyermek imádkozott elő. Erre a napra már lélekben is sokat készültek a gyerekek, rengetegen hozták el rózsafüzérüket, sokan a nagyszülők, dédszülők rózsafüzére által felmenőiket szívükben magukkal hozva, őket is bekapcsolták az imaláncba. Együtt imádkoztak, a 170 gyermek és pedagógusaik, két paptestvérrel a békéért és az egységért. – számolt be az eseményről Bertáné Hargitai Margaréta, az iskola pedagógusa.

A mohácsi Szent Ferenc Tagóvodában három csoport kisgyermekei imádkoztak egy tizedet a rózsafüzérből. Az előző napi hálaadó nyílt napon a gyermekek szüleikkel terményekből elkészítették az egytizedes rózsafüzéreiket, de voltak, akik otthonról is hoztak rózsafüzéreket, ezzel is segítve a közös imádságot.

Pécsett, a Szent Mór Katolikus Iskolaközpontban Udvardy György megyéspüspök közösen imádkozott az intézmény tanulóival.

Képgalériánkban a bikali, bátaszéki, bólyi, hosszúhetényi, mágocsi, nagymányoki, villányi általános iskolák fényképei mellett a pécsi Köztársaság Téri Általános Iskola, a szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskola, a szigetvári Istvánffy Miklós Általános Iskola,a Tamási Béri Balog Ádám Katolikus Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola és Óvoda, a Mohács Park Utcai Katolikus Általános Iskola fotóiból közlünk összeállítást.

További képek az eseményről itt.

Szentmise közvetítések banner v2

 

Szentmise közvetítések banner v2

 

2024 június
H K Sz Cs P Szo V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

partnerek Báta

partnerek Máriagyűd

partnerek Napi evangélium

partnerek kórházlelkészség