Január 8-án, a PTE Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kar nagyelőadó-termében köznevelési projektnapot tartott a Pécsi Egyházmegye. A program során az intézményvezetőkkel és pedagógusokkal ismertették a fenntartói köznevelési stratégiát is.

Udvardy György megyéspüspök az elkövetkező három hétben az összes iskolába és óvodába személyesen is ellátogat.

Zsúfolásig megtelt az egyetem műszaki karának nagyelőadója. A Pécsi Egyházmegye intézményeinek vezetőit és pedagógusait tájékoztatták a fenntartói köznevelési stratégiáról, az új, egységes nevelési-oktatási irányokról.

Gyetvainé Szenczi Erika, a pécsi Szent Mór Katolikus Iskolaközpont intézményvezetője

Gyetvainé Szenczi Erika, a pécsi Szent Mór Katolikus Iskolaközpont intézményvezetője elmondta:

„Fontosnak tartom ezt a találkozót, mert mindannyian egyszerre, a leghitelesebb forrásból hallhatjuk ennek a pályázatnak az eredményeit. Az egyházi oktatási intézmények korábban nagyon sajátos módon működtek, és sokszor saját maguk határozták meg az irányt. Ez a pályázat egységes irányt szab nevelő-oktató munkánknak. Ez a legnagyobb értéke ennek a lehetőségnek."

A Pécsi Egyházmegye mennyiségileg megnövekedett köznevelési feladatot lát el. Duplájára emelkedett az egyházi fenntartású intézményben tanulók száma. Ehhez minőségorientált fejlesztésnek kell kapcsolódnia annak érdekében, hogy hatékonyabb legyen a működés.

Az egyházmegye köznevelési tevékenységének minőségorientált fejlesztése című projekt során elkészült a teljes körű fenntartói köznevelési stratégia, egy pedagógiai módszertár mind az iskolai, mind pedig az óvodai területen. Ezen kívül 5 képzést tartottak a pedagógusoknak és készült egy HR-felmérés is, amely a munkavállalói elégedettséget és a szakmai tudást mérte, emellett pedig a személyes kompetencia-értékelést, valamint a hitéleti tevékenységek témakörét is tartalmazta.

Báráczné Szántó Mariann, a Mohácsi KMK Szent Ferenc Katolikus Óvoda vezetője

Báráczné Szántó Mariann, a Mohácsi KMK Szent Ferenc Katolikus Óvoda vezetője elmondta:

„A katolikus intézmények életében történelmi eseménynek tartom a köznevelési projektnapot, hiszen 16 éve, mióta egyházi intézményben dolgozom, nem volt még ilyen horderejű TÁMOP pályázat. A munkatársak nagy örömmel fogadják, hogy olyan innovációs lehetőségek nyílnak meg előttük, amelyeknek köszönhetően szakmailag továbbfejlődhetnek, bepillanthatnak más intézmények munkájába és egy közös egyházmegyei arculathoz kapcsolódhatnak."

Udvardy György pécsi megyéspüspök a következő három hétben az egyházmegyei iskolákba és óvodákba látogat, amelynek során az intézmények jelenlegi helyzetét mérik fel, és a fejlesztési lehetőségeket tárgyalják meg. Ekkor értékelik a korábbi HR-felmérés eredményeit is.

Szentmise közvetítések banner v2

 

LD honlap logó Telefon
2021 június
H K Sz Cs P Szo V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Közelgő események

Konkurzus:
Püspökség -
2021. 06. 17. - 2021. 06. 17.
Lectio Divina Eucharistica:
Pécs -
2021. 06. 17. - 2021. 06. 17.
Egészségügyi dolgozók és segítő foglalkozásúak lelkigyakorlata:
Máriagyűd -
2021. 06. 18. - 2021. 06. 20.
A Székesegyház felszentelésének 130. évfordulója, PPHF Te Deum:
Pécsi Székesegyház -
2021. 06. 22. -
Igazgatói értekezlet:
Magtár Látogatóközpont -
2021. 06. 24. -

partnerek Báta

partnerek Máriagyűd

pem nek

partnerek Napi evangélium

partnerek kórházlelkészség