A heti rendszerességgel jelentkező „Örömhírre hangolva” videósorozat az adott vasárnap evangéliumi szakaszán való elmélkedést kívánja elmélyíteni, emellett arra buzdít, hogy olvassuk a Szentírást és cselekedjük meg az Igét!

 

 

Dicsértessék a Jézus Krisztus! Szeretettel köszöntök mindenkit Máriagyűdről!

Az évközi huszonegyedik vasárnap evangéliumi részletét János evangéliumának hatodik fejezetéből olvassuk (Jn 6,60-69). Miután Jézus Kafarnaumban elmondja az élet kenyeréről szóló tanítását, tanítványai közül sokan visszahúzódnak. Az Úr Jézus a tizenkét apostolhoz fordulva megkérdezi: „Ti is el akartok menni?” Simon Péter pedig azt válaszolja Jézusnak: „Uram, kihez menjünk? Az örök élet igéi nálad vannak. Mi hittünk, és tudjuk, hogy te vagy az Isten Szentje.”

Péter szeretettel fordul Jézushoz, szeretettel azt mondja neki: Te vagy az én egyetlen Uram! Péter nem akar más urat szolgálni. Elismeri, hogy Jézus az egyetlen Úr az ő életében. Péter egyedül Őt akarja szeretni, követni.

 Jézus Krisztus, az egyetlen Úr Péter és mindannyiunk életében!

Továbbá Péter azt mondja Jézusnak: „Uram, neked örök életet adó igéid vannak.” Jézus Isten Igéje, aki által és akiben megteremtette az egész világot . Az Örök Ige testesült meg Mária szűz méhében a Szentlélektől. Jézus Krisztus a Megtestesült Ige, akinek a szava, tanítása örök életet ad nekünk. Ha Isten igéjét befogadjuk, ha az Úr szavát hallgatjuk és szívünkbe fogadjuk, akkor van örök életünk, mert ez a hit: befogadni az Úr szavát, rábízni magunkat az Úr szavára. A Jézus Krisztusba vetett hit ajándéka az örök élet.

Végük azt mondja Simon Péter Jézusnak: „Te vagy az Isten Szentje.” – vagyis Te vagy a Messiás, az Isten Fia, az Üdvözítő! Péter megvallja, hogy a Názáreti Jézus a Megváltó, az Isten Fia, a világ Üdvözítője.

Simon Péter arra bátorít bennünket, hogy mi is nap mint nap mondjuk ki Jézusnak: Uram, kihez mennének? Te vagy a mi Urunk, Te vagy az életünk Ura, rád bízzuk magunkat! Simon Péter tanítson meg bennünket is arra, hogy valljuk: Jézus az Isten Fia, aki örök életet ad nekünk! Péter apostol tanítson meg minket arra, hogy nap mint nap hallgassuk az Isten szavát, bízzuk magunkat rá az Úr szavára, higgyünk Jézus Krisztusban, mert csakis benne van az örök élet!

Simon Péter bennünket is arra hív, hogy mi is minden nap valljuk meg, hogy Jézus Krisztus az Isten Szentje, a mi Megváltónk, a mi Üdvözítőnk is.

Tartsunk egy kis csendet és ebben a csendben imádkozzunk mindenkiért, gondolva az idősekre, a betegekre az egészségügyben dolgozókra is. Imádkozzunk Ferenc pápáért, Péter apostol utódáért és László püspökünkért is!

Évközi 21. Vasárnap – Jn 6,60-69

Abban az időben Jézus tanítványai közül, akik (szavait) hallották, többen azt mondták: „Kemény beszéd ez. Ugyan ki hallgatja?”

Jézus tudta, hogy tanítványai méltatlankodtak miatta, azért így szólt hozzájuk: „Ez megbotránkoztat titeket? Hát ha majd azt látjátok, hogy az Emberfia fölmegy oda, ahol azelőtt volt! A Lélek az, ami életre kelt, a test nem használ semmit. A szavak, amelyeket nektek mondok, Lélek és élet. De vannak közöttetek, akik nem hisznek.” Jézus ugyanis kezdettől fogva tudta, hogy kik nem hisznek benne, és hogy ki fogja őt elárulni.

Aztán így folytatta: „Ezért mondtam nektek, hogy senki sem jöhet hozzám, hacsak az Atya meg nem adja neki.” Ettől kezdve tanítványai közül sokan visszahúzódtak, és többé nem jártak vele. Jézus ezért a tizenkettőhöz fordult: „Ti is el akartok menni?” Simon Péter ezt válaszolta neki: „Uram, kihez menjünk? Az örök élet igéi nálad vannak. Mi hittünk, és tudjuk, hogy te vagy az Isten Szentje.”

Szentmise közvetítések banner v2

 

Szentmise közvetítések banner v2

 

partnerek kórházlelkészség