Friss hírek

A nehezedő vírushelyzetben, a szigorú szabályok megtartása mellett minden hitoktató és gyermek várta, hogy újból személyesen oszthassák meg a karantén alatt, illetve a nyári szünetben megélt élményeket. Jó újra egymás szemébe nézni, együtt imádkozni, gondolkodni a Szentírás szavain és játszani. Megélni a közösség erejét és egységét.

Augusztus utolsó hetében háromnapos mesetáborban vettek részt a Boldog Gizella Katolikus Általános Iskola és Óvoda elsős diákjai.

Beköszöntött a szeptember és becsengettek a mohácsi Park Utcai Katolikus Általános Iskolában, ahol a tanévnyitó ünnepségen sor került a felújított iskolaudvar megáldására.

Kétnapos továbbképzésen vettek részt a Pécsi Egyházmegye köznevelési intézményeinél oktató pedagógusok a 2020/21-es tanévre készülve.

A járványhelyzet miatt limitált létszámmal tartotta évnyitó „Veni Sancte!” Szentmiséjét a pécsi Szent Mór Iskolaközpont.

Udvardy György veszprémi érsek, pécsi apostoli kormányzó a tanévkezdés alkalmával videóüzenettel fordult a két egyházmegye érintett híveihez.

A Pécsi Egyházmegye köznevelési intézményeinek közös tanévnyitóját idén Komlón, a Szent Borbála Római Katolikus Templomban tartották.

Lelkigyakorlattal egybekötött szakmai továbbképzéssel indult az új tanév a Pécsi Egyházmegye hitoktatói számára. A háromnapos program alatt megtapasztalt élmények lelki és szellemi táplálékként kívánják kísérni az előttünk álló tanévben a katekétákat.

Az Országos Horvát Önkormányzat hagyományteremtő szándékkal hittantábort szervezett a magyarországi horvát nemzetiségű gyerekek számára a Pécsi Egyházmegyében.

Tanévkezdő lelkigyakorlatot és továbbképzést szervez a Pécsi Egyházmegye a katekéták számára. A jelentkezéssel kapcsolatos információ az alábbiakban található.

Szent Vér Báta

pp mariagyudi kegyhely