Püspök atya meghívására minden előzetes tervezést felülmúló érdeklődést tapasztalhattak az első Férfitalálkozó résztvevői. 2021. október 8-án a Magtár Látogatóközpont minden tere megtelt a pécsi és a környező plébániákról érkező 285 érdeklődővel.

A programsorozat első találkozóján az Erő és erőtlenség témájában elmélkedhettek közösen a jelenlevők.

A rendezvénysorozat keretein belül Felföldi László megyéspüspök olyan lehetőséget szeretne teremteni, ahol maguk között önmagukról beszélgethetnek a férfiak, hogy aztán hazatérve, családjaik körében hatékonyabban találják meg a helyüket. A főpásztor célja a közös gondolkodás a megváltozott világban való helykeresés nehézségeiről; valamint olyan alkalom és közösség teremtése, mely teret biztosít a férfi lélekkel együtt járó érzések megosztására, gondoltok kicserélésére. Így a programon résztvevők talán könnyebb lélekkel folytathatják útjukat, erősíthetik kapcsolataikat, családaikat.

A találkozó részeként két rövid előadást hallhattak a jelenlevők, majd szabadabb beszélgetés következett, ahol feltehették kérdéseiket, megoszthatták gondolataikat.

Az első meghívott Dr. Kovács Tibor diakónus belgyógyász, egyetemi tanár, aki elmélkedésében a férfi lét biológiai sajátosságairól beszélt, a genetikailag meghatározott fizikai erő mögött rejlő elméleteket osztott meg. Gondolatmenetében szólt az évszázadok alatt megváltozott társadalmi elvárások és az ősi férfi viselkedés közötti ellentétekről, majd az erőtlenség mibenlétéről elmélkedett.

A találkozót követően a résztvevők egy jó hangulatú, kötetlen összejövetel élményét és sok gondolatébresztőt vihettek magukkal.

Püspök úr szeretettel vár mindenkit a sorozat következő alkalmaira.

Jelentkezni itt lehet: jelentkezési linkek