A nagy érdeklődésre való tekintettel ezúttal is két időpontot hirdettek meg a baranyai megyeszékhelyen: 2022. március 31-én és április 1-jén, este 18 órai kezdettel Felföldi László megyéspüspök, valamint Nagy Péter, a Pécsi Egyházmegye közoktatási munkatársa és Várda Ferenc teológus, kórházi lelkigondozó várják férfitalálkozóra az érdeklődőket a Magtár Látogatóközpontban, ahol ezúttal a férfi jellem témakörét járják körbe az előadók keresztény hitünk értékei mentén.

A főpásztor által kezdeményezett és 2021 őszén életre hívott férfitalálkozók koncepciója a férfiakat, a férfiak sorskérdéseit helyezi a középpontba. A témák megszólítják őket, személyes sorsukhoz kapcsolódnak, így alkalomról alkalomra mind többen kapcsolódnak be a sorozatba az egyházmegye hét településén. Pécsett alkalmanként 250-300, a többi településen (Mohács, Szekszárd, Paks, Tamási, Dombóvár, Szigetvár) 100-150 fő részvételével zajlanak a találkozók, mely azt mutatja, hogy a választott téma komoly érdeklődésre tart számot, a megközelítés közvetlen, személyes stílusa pedig kedvező fogadtatásra talált.

A találkozók négy nagy téma köré szerveződnek: férfi mivolt, férfi sors, férfi munka és férfi jellem, melyek érintették a test és lélek, a fiúk nevelése, a családfői szerep, a szenvedély és erő, a magány és barátság, egészség és betegség, lelkiségi élet kérdéseit.

Az első három kiemelt téma találkozói már végéhez értek. A negyedik téma – férfi jellem – március 31-én, illetve április 1-jén startol Pécsett, a Magtár Látogatóközpontban, ahova nagy szeretettel várják azokat is, akik a korábbi találkozókon nem vettek részt.

A férfitalálkozók záró rendezvényeinek állomáshelyei:

Március 31. Pécs (Magtár Látogatóközpont)
Április 1. Pécs (Magtár Látogatóközpont)

Április 8. Mohács

Április 22. Szekszárd

Április 29. Paks

Május 6. Tamási

Május 12. (csütörtök) Dombóvár

Május 19. (csütörtök) Szigetvár

Szeretettel várunk minden érdeklődőt, egyben kérjük, hogy felekezeti hovatartozástól függetlenül hívják meg férfi ismerőseiket, barátaikat, munkatársaikat, szomszédaikat, tehát bárkit, akit érdekelhet a téma.

Részvételi szándék esetén kérjük, hogy a szervezés megkönnyítése érdekében regisztráljanak az egyes alkalmakra. Regisztrálni ITT lehet.

Pécsi Egyházmegye