A második évadban is nagy érdeklődésre számot tartó, a férfiakat megszólító program új témaköre a férfi félelmeinek és reményeinek nagy kérdéseire keresi a választ novemberben 10-én és 11-én Pécsen, a Magtár Látogatóközpontban. A szervezők a Pécsi Egyházmegye hét helyszínén életkortól és felekezeti hovatartozástól függetlenül nagy szeretettel várnak minden érdeklődőt.

A Felföldi László pécsi megyéspüspök kezdeményezésére 2021 őszén életre hívott, a férfiakat, édesapákat és nagyapákat megszólító Férfitalálkozók az egyházmegye hét településére: Pécsre, Mohácsra, Szekszárdra, Paksra, Tamásiba, Dombóvárra és Szigetvárra látogatnak. A 2022/23-as évadban az emberi- és isteni szót, a férfi lélek félelmeit és reményeit, kudarcait és sikereit veszik górcső alá az Egyház és a nagyvilág, és persze személyes nézőpontokon keresztül. Az első évadban megszokotthoz képest újdonság, hogy idén rövidebbek lettek az előadások, melynek tartalmát csoportosan vitatják meg a résztvevők.

A szervezők kérik az érdeklődőket, hogy jó szívvel ajánlják és hívják meg férfi ismerőseiket, barátaikat, munkatársaikat, szomszédaikat, azaz bárkit, akiket érdekelhet a téma. Az egyes alkalmak nem egymásra épülnek, azokhoz bármelyik témakörnél, helyszínen és időpontban lehet csatlakozni.

Részvételi szándék esetén a szervezés megkönnyítése érdekében az egyes alkalmakra regisztrálni az alábbi jelentkezési linken van lehetőség.

A Férfitalálkozók 2022/23-as évad második sorozatának helyszínei és időpontjai:

2. sorozat: Félelmeink és reményeink |  Jelentkezési link

PÉCS és környéke: november 10. csütörtök és november 11. péntek 18 óra – Magtár Látogatóközpont (7621 Pécs, Dóm tér 6.)

MOHÁCS és környéke: november 18. péntek 18 óra – Boldog Gizella Katolikus Általános Iskola tornaterme (7700 Mohács, Szabadság u. 2.)

SZEKSZÁRD és környéke: november 25. péntek 18 óra – Vármegyeháza (7100 Szekszárd, Béla király tér 1.)

PAKS és környéke: december 2. péntek 18 óra – Paksi Balogh Antal Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium (7030 Paks, Kossuth Lajos u. 13. szám alatti épülete, ebédlő)

TAMÁSI és környéke: december 9. péntek 18 óra – Tamási Béri Balogh Ádám Gimnázium aulája (7090 Tamási, Bezerédj I. u. 1.)

DOMBÓVÁR és környéke: december 16. péntek 18 óra – Szent Imre Közösségi Ház (7200 Dombóvár, Rákóczi u. 71/a.)

SZIGETVÁR és környéke: január 13. péntek 18 óra – Szigetvári Plébánia közösségi terme (7900 Szigetvár, Zrínyi tér 9.)

 

Pécsi Egyházmegye

Az oldalon közzétett fotók és a szöveg részben vagy egészben történő felhasználása kizárólag forrásmegjelöléssel vagy a Pécsi Egyházmegye írásos hozzájárulásával engedélyezett.