Ez volt a hetedik ilyen szentségimádási és imaalkalom. Európa szinte minden országa bekapcsolódott.

Erdő Péter bíboros és a jövő évi budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust szervező titkárság meghívására november 21-én, Krisztus Király ünnepének előestéjén ismét több tízezren dicsőítették együtt az Oltáriszentségben jelen lévő Jézust szerte a világon. Ez volt a hetedik ilyen szentségimádási és imaalkalom. Európa szinte minden országa csatlakozott.

A résztvevő országok és helyszínek száma is jóval meghaladta az eddigieket: 121 országból, 6728 helyszínről csatlakoztak, többek között Pakisztánból, Togóból, Panamából, de a résztvevő országok között találjuk Kínát, Kazahsztánt, Benint, Izlandot, Chilét, Új-Zélandot, és számos más távoli országot is.

„A csendnek volt a legnagyobb hangja és ereje. Csodálatos érzés, amit nem lehet szavakba önteni.” – számolt be élményéről egy magyarországi szentségimádó.  

Egy belga résztvevő írta: „A szentségimádás csöndjében Jézus maga alakítja szívünket, formálja bensőnket. Sokáig, ha meghallottam, hogy ‘szentségimádás’, gyerekkoromból a végtelennek tűnő unatkozás ideje jutott eszembe. Aztán találkoztam olyanokkal, akik alig várták, hogy betérhessenek a templomba akkor is, ha nincs mise. Boldogan iratkoztak föl egy-egy órára, imaláncra, szentségimádásra. Látszott rajtuk a derű, a békesség. Mindannyian, a nem istenhívő emberek is keresik a „felülről", „nagyobb erőktől", a kozmoszból, a természetből, a külső energiákból való töltődés lehetőségét. A szomjukat sokféle módon próbálják csillapítani, de néha elmennek a valódi forrás mellett. A szentségimádás számomra is döbbenetes felfedezést kínált! Hiszen a célja nem más, mint személyes, bensőséges kapcsolatba kerülni és maradni Jézussal, aki feltétel nélkül, visszavonhatatlanul, szenvedélyes szerelemmel szeret külön-külön mindegyikünket, és alig várja, hogy viszontszeressük."
 
Sokan csatlakoztak az imalánchoz otthonaikból. Az ő bekapcsolódásukat segítendő, Magyarország mellett Spanyolország, Chile, Olaszország, Mexikó és sok más ország templomaiból volt élő közvetítés templomokból, kápolnákból. Volt helyszín, aminek az 
 közel kétezren nézték, mások imaszándékaikat osztották meg a videó alatti hozzászólásokban.
 
Erdő Péter bíboros így nyilatkozott a szentségimádási lánccal kapcsolatban: „Amikor Jézus Krisztus feltámadása után búcsúzott tanítványaitól, elküldte őket az egész világra, hogy hirdessék az örömhírt. Megígérte, hogy velük lesz „minden nap, a világ végezetéig”. Velünk van tanításában, kegyelmében, szentségeiben, de különösen velünk van az Eucharisztia ünneplésében és az Oltáriszentségben, melyet szentmisén kívül is imádattal veszünk körül.”
 
Tűzföldi apácák a saját kápolnájukból közvetítették a szentségimádást, mert a plébániatemplomok zárva voltak. Bermuda püspöke személyesen köszönte meg a részvétel lehetőségét. Máshonnan azt a visszajelzést küldték, hogy a helyi kis templomban csak néhány tucatnyian gyűltek össze, de jó volt egy ekkora közösséggel átölelni a világot és Isten elé vinni minden mai nehézséget és örömet. Franciaországból ezt írta egy újságíró: „A térképen láttam, hogy 6700-nál is több helyszín van. Ez egy hatalmas eucharisztikus mozgalom, amelynek jótékony hatására nagy szükségünk van most, amikor a körülmények fizikailag éppen eltávolítanának minket az eucharisztikus jelenléttől. Nagyon jónak tűnik számomra, hogy lehetőséget adtak Isten népének, hogy „eucharisztikusabbá” váljon, amikor a körülmények épp kevésbé eucharisztikussá igyekeznek tenni bennünket. Köszönjük ezt a nagyszerű kezdeményezést a 2021-es budapesti kongresszus felé vezető úton!
 
A szervezők kérik a résztvevőket, hogy akinek lehetősége van, küldjön a szentségimádások helyszínéről rövid beszámolót, visszajelzést, fényképet a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.A szentségimádási lánc folytatódik. A NEK Titkárság tagjai a 2021-es Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve az alábbi időpontban hívják imádkozni legközelebb a hívőket: 2021. június 5. szombat
 
Fotó: NEK Titkárság

Szentmise közvetítések banner v2

 

Szentmise közvetítések banner v2

 

2024 április
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Közelgő események

Férfitalálkozó :
Paks -
2024. 04. 26. - 2024. 04. 26.
HOLY MASS - Angol nyelvű szentmise a székesegyházban:
-
2024. 04. 28. - 2024. 04. 28.
Férfitalálkozó :
Tamási -
2024. 05. 03. - 2024. 05. 03.
Egyházmegyei szabadegyetem 2024/3:
-
2024. 05. 08. - 2024. 05. 08.
Hittanolimpia a Magtárban:
-
2024. 05. 09. - 2024. 05. 09.

partnerek Báta

partnerek Máriagyűd

partnerek Napi evangélium

partnerek kórházlelkészség