A Bízd Rá Magad! kezdeményezéshez csatlakozott szakemberek találkozóján Erdő Péter bíboros azt kérte, ez az oldal és a mögötte szerveződők legyenek katalizátorai annak, hogy a katolikus hívő emberek egymást segítő, összetartó közösséget alkossanak.

Szeptember 12-én bemutatták a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom Család Munkacsoportja által létrehozott Bízd rá magad honlapot, amely mögé az élet bármely szakaszában és területén segítő katolikus szakmai hálózat is szerveződött.

Szakmai segítség

www.bizdramagad.hu oldal azokat a szervezeteket és szakembereket gyűjti össze, amelyek és akik a családok mindennapi életével kapcsolatban felmerülő kihívások, nehézségek megoldásához tudnak valós, gyakorlati segítséget nyújtani a várandósságtól a gyermek- és kamaszkoron át a felnőtt élet problémáin keresztül egészen az időskorig.

Tanács egyházi ajánlással

A honlap mögött álló munkacsoport kiemelten fontosnak tartja azt is, hogy a Bízd Rá Magad! híre eljusson a plébánosokhoz is, hiszen azok a katolikusok, akik felismerik, hogy baj van és mernek is segítséget kérni, sokszor hozzájuk fordulnak, ám a plébánosok gyakran nem tudnak mit tenni. A honlap nekik és sok más, az Egyházban segítő embernek – családreferensnek, pedagógusoknak, hitoktatóknak – is kiindulópontként szolgálhat, hiszen bármilyen problémára azonnal tudnak általa ajánlani megfelelő, a Katolikus Egyház „minőségbiztosításával”, ajánlásával rendelkező megbízható szervezeteket, programokat, szakembereket.

A NEK-től a társadalomnak

Megrendítő arról olvasni az I. és II. századból származó szövegekben, hogy a korszak emberei az élet hány területén segítették egymást, ez az összefogás volt az egyház ereje – mondta el köszöntőjében Erdő Péter. A bíboros hozzátette: ha reálisan nézzük a helyzetünket a mai világban, akkor egy nagyon hátrányos helyzetű kisebbség vagyunk, de lehetőségünk van rá, hogy egymással összefonódjunk.

A honlap ennek egyik formája. Nagyon sok olyan helyzet van, amikor segítséget keresünk egyénileg vagy családként. Olyan támogatást, ami megbízható és tényleg abban a szellemiségben tud segíteni, amiben mi élünk – hangsúlyozta Erdő Péter.

Élve a technika segítségével, összekapcsolódhatnak a honlapon át a segítségnyújtók és a támogatást keresők. A főpásztor kiemelte, úgy kell hálózatot építeni, hogy senki ne éljen vissza azzal, hogy ő katolikus.

Erdő Péter elmondta, hogy a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szorosan összekapcsolódik a Bízd Rá Magad! kezdeményezéssel. A katolikus világtalálkozóknak a lelki élményeken túl van a társadalom egészének szánt öröksége. Cebuban, amely a legutolsó kongresszus házigazdája volt, ötezer utcán kóborló gyermeket ültettek egy asztalhoz a szeretetvendégség során és aztán építettek számukra egy árvaházat. Magyarországon nem ilyen drámai a helyzet, de a családoknak, a gyerekeknek nagyon sokféle segítségre van szükségük. Ennek a támogatásnak egyik formája ez a hálózat.

A kongresszust egy évvel el kellett halasztanunk, a honlap elkészült értékes és hasznos tartalmakkal, ezért nem várhatunk és a gyümölcsöt a nagy szüret előtt is elkezdjük szemezgetni. Legyen egy katalizátora ez az oldal annak, hogy a katolikus hívő emberek Magyarországon valóban élő, egymást segítő, összetartó közösséget alkossanak – kívánta a bíboros.

Fotó, forrás: iec2020

Szentmise közvetítések banner v2

 

Szentmise közvetítések banner v2

 

2024 július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Közelgő események

Nagyboldogasszony főünnepe:
-
2024. 08. 15. - 2024. 08. 15.
A Pécsi Egyházmegye főbúcsúja - Szentmise Máriagyűdön:
-
2024. 08. 17. - 2024. 08. 17.

partnerek Báta

partnerek Máriagyűd

partnerek Napi evangélium

partnerek kórházlelkészség