A kialakult járványhelyzetben most különösen fontos, hogy segíteni tudjunk azokon a rászoruló családokon és időseken, akik mélyszegénységben élnek, akik nem rendelkeznek tartalékokkal, vagy akik megélhetési krízishelyzetbe kerülnek.

Idén újra meghirdette a Katolikus Karitász a nagyböjti irgalmasság gyakorlásának az ősegyházi hagyományát, amikor arra biztatta a híveket, hogy hozzák el a szentmisékre tartósélelmiszer-felajánlásukat a rászorulók számára és tegyék a templomban az erre kijelölt helyre. Ahogy ezt már Magyar Katolikus Püspöki Konferencia körlevelében is olvashatták, illetve a templomokban plébánosoktól hallhatták is, a világjárvány következményeként családok kerültek nehéz helyzetbe, akiknek a Katolikus Karitász, mint az Egyházunk hivatalos segélyszervezete – igyekezett segítő kezet nyújtani. A világjárvány olyan, mint a keresztút, aminek minden állomása nehéz, mind testileg, mind lelkileg. Jézus keresztútján is ott álltak azok az emberek, akik segítették, megosztották a testi-lelki terheket.

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus megvalósulásának évében fontos tanúságtétel számunkra, hogy annak a Jézusnak a nevében tegyünk jót az emberekkel, aki a kenyeret megszaporította és az éhező embereket jóllakatta.

A korábbi években meghirdetett gyűjtés eredményeképpen családok ezreit tudták segíteni azokkal a segélycsomagokkal, amelyeket a hívek adományaiból juttattak el a rászorulókhoz.caritas 2 10

Besenczi Zsolt a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász Igazgatója elmondta: amikor meghirdetésre került a program, akkor jött az újabb szigorítás, illetve a templomok bezárása. Aggódva várták, hogy a Pécsi Egyházmegyében miként döntenek. Végül a templomok, plébániák bezárására nem került sor. A helyzet nem lett jobb, de meg tudták szervezni, hogy valóban minden rászoruló családhoz juttassanak egy kis „tartós szeretet” idén is!

A gyűjtés lényege olyan alapvető mindennapi élelmiszerek gyűjtése, amelyből a plébániai Karitász önkéntesek csomagokat készítenek, és juttatnak el nehéz helyzetben lévő családokhoz. A „Tartós szeretet” programban egyházmegyei szinten 9.100 kg élelmiszert sikerült gyűjteni, amivel 1 850 családnak tehették szebbé a közelgő Húsvét ünnepet!

Igazgató úr azt is külön kiemelte, hogy most is, ahogy mindig, nagyon fontos az Önkéntesek munkája!  Nem az számít, hogy mennyit adunk, hanem hogy mekkora szeretet fektetünk ebbe!

 Teréz anya szavai biztosan ismerősek, így ezzel biztatnak mindenkit:

„Úgy érezzük, hogy amit teszünk, csak egy csepp a tengerben. Anélkül a csepp nélkül azonban sekélyebb volna a tenger.”

Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!

Szentmise közvetítések banner v2

 

Szentmise közvetítések banner v2

 

2024 július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Közelgő események

Nincsenek események

partnerek Báta

partnerek Máriagyűd

partnerek Napi evangélium

partnerek kórházlelkészség