Szentmise keretében adott hálát az elmúlt óvodai tanévért a Dombóvári Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Óvoda közössége.

Május 28-án délután tartotta a Dombóvári Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Óvoda hálaadó, tanévzáró szentmiséjét a belvárosi Jézus Szíve templomban. Az eseményen az óvoda nevelőtestülete mellett a szülők is elkísérték gyermekeiket, hiszen ezen ünnepség keretében búcsúztak el az iskolába induló nagycsoportos ovisok. A megszokott közösségtől, pajtásoktól való elválás nagy mérföldkő a gyermekek számára. A ballagó gyerekek virágkapun átlépve, szüleikkel kézen fogva indultak el erre a nagy útra, melyen a jó Isten áldása és János atya jókívánságai kísérik majd őket, a tarisznyáikba rejtett rózsafüzér pedig segíti imáikat.

9 Egyedi

A gyermekeket és szüleiket Tóthné Károly Mónika, az intézmény vezetője köszöntötte. A magyar és német nyelven elhangzó búcsúverseket követő, meghitt, bensőséges szentmisén a szülők közösségéből álló zenekar vállalta a zenei szolgálatot. Az ünnep zárásaként, a szeretetvendégséget jelképező mézeskalács szívet örömmel vitték haza a gyerekek.

Az óvodában sok éve hagyomány a „Nagycsoportosok estéje” elnevezésű rendezvény. Május utolsó hetében most is színes programokkal várták vissza az oviba  a legnagyobbakat az óvónénik. Közös tábortűz, szalonnasütés, arcfestés, csillám tetoválás, mozgásos játékok után vette kezdetét az óvoda udvarán a kincskeresés. A jutalom ezúttal sem maradt el!

„A cseresznye gyorsan érik, itt laktatok három évig,
Ez volt a ti kertecskétek, honnan ti most útra kéltek.
Úgy szerettünk benneteket, ahogyan csak szívből lehet!
Elröppenő boldog évek, őrzik majd a sok-sok szépet!
Csemetéből fák lettetek! Búcsúzunk, Isten veletek!”

Királyné Lukács Gyöngyi
óvodapedagógus

Szentmise közvetítések banner v2

 

Szentmise közvetítések banner v2

 

2024 július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Közelgő események

Nincsenek események

partnerek Báta

partnerek Máriagyűd

partnerek Napi evangélium

partnerek kórházlelkészség