Az Ökumenikus imahét hetedik napján, 2022. január 22-én a Pécsi Pünkösdi Gyülekezet templomában tartották meg a közös istentiszteletet, ahol Lettner Gábor pünkösdi lelkész volt a házigazda és Macher Tibor baptista lelkész tartotta az igehirdetést.

 A Pünkösdi Gyülekezet imaházában Lettner Gábor pünkösdi lelkész köszöntötte az egybegyűlteket, akik annak ellenére, hogy szombat estére esett az alkalom és a kinti havas, szeles idő nem kedvezett a jó meleg otthonok elhagyásának, szép számmal jöttek el és szánták oda az időt a közös imádságra.

Macher Tibor baptista lelkész a hét témájául szolgáló napkeleti bölccsek történetéből (Mt 2,1-12) a bölcsek által az újszülött királynak átadott ajándékok kérdését járta körül. Bizonyosak lehetünk benne, hogy otthon, jól átgondolva előre, értékes, uralkodóhoz méltó ajándékokat készítettek össze, és adtak át hódolatuk jeléül. Afelől sincs kétségünk, hogy otthon azért maradt még nekik kincsük bőven. Mi lehet hát az a méltó kincs, amit mi - gondolva itt akár az imahétre, a különböző felekezetekre -, az Úr Jézus lábához ltehetünk? Amikor többen viszünk ajándékot valahova, gyakran elkezdjük összehasonlítgatni azokat. Lehet, hogy egyfajta büszkeség tölt el minket, amikor úgy látjuk, a miénk értékesebb, szebb a másikénál, esetleg némi irigységgel állapítjuk meg, hogy a másiké még szebb, még jobb, mint amit mi hoztunk. Isten azonban nem erre figyel. Az első korintusi levélben a szeretettel kapcsolatos kijelentések között találjuk meg a lényeget:

Szólhatok az emberek vagy az angyalok nyelvén, ha szeretet nincs bennem, csak zengő érc vagyok vagy pengő cimbalom. Lehet prófétáló tehetségem, ismerhetem az összes titkokat és mind a tudományokat, hitemmel elmozdíthatom a hegyeket, ha szeretet nincs bennem, mit sem érek. Szétoszthatom mindenemet a nélkülözők közt, odaadhatom a testemet is égőáldozatul, ha szeretet nincs bennem, mit sem használ nekem. (1Kor 13,1-3)

A "zengő érc és pengő cimbalom" frodítás azt sugallhatja, hogy előkelő hangzásról van szó, valójában az eredeti szöveg itt "zörgő" cimbalomról beszél. Amikor megszólal egy zene, rögtön halljuk, érezzük, ha valami nem stimmel a hangzással. A hozzáértők talán pontosabban meg tudják állapítani, hol van a hiba, de mindnyájan észrevessszük, hogy valami nincs teljesen rendben. Nem az a fontos, amit adunk, hanem az, hogy szeretettel, szívből jövő módon adjunk oda mindent Megváltónknak. Szívünk kincse, maga szívünk a méltó ajándék Jézus számára. "Ahol a kincsed, ott a szíved is" (Mt 6,21).

Szabad imákat követően az egybegyűltek közösen elmondták az apostoli hitvallást és elimádkozták a Miatyánkot, amit követően Lettner Gábor pünkösdi lelkész megáldotta az istentisztelet résztvevőit.

Fotó: Hegyi László

Pécsi Egyházmegye

Szentmise közvetítések banner v2

 

2022 május
H K Sz Cs P Szo V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Közelgő események

Pünkösd - Ünnepi szentmise:
Pécsi Székesegyház -
2022. 06. 05. -
Gyalogos zarándoklat a papi hivatásokért:
Mecseknádasd - Pécs -
2022. 06. 17. -
Úrnapja - Ünnepi szentmise és körmenet:
Pécsi Székesegyház -
2022. 06. 19. -

LD honlap logó Telefon

partnerek Báta

partnerek Máriagyűd

partnerek Napi evangélium

partnerek kórházlelkészség