A Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület február 12-én tartotta hagyományos, házasság világnapi programjait, melyet immár 19. alkalommal rendeztek meg városunkban. A rendezvénnyel évről évre a házasság és a család értékeire, szerepének fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet. Az egyesület beszámolóját adjuk közre.

Örök hűség, elköteleződés egész életre, egymás problémáit is hordozó, szerető házastársak, összetartó család, boldog gyerekek... Ki az, aki nem ezeket álmodja magának már gyerekkora óta? A Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület 2003 óta minden évben ezekre a kincsekre, értékre szeretné felhívni a figyelmet, amikor február második hétvégéjén megünnepli a házasság világnapját.

Mostanra igencsak kinőtte magát ez a rendezvény, békeidőben 250 fő körüli résztvevőnek örülhettünk. Idén a pandémiás időszakban is 150 fölött volt a jelenlévők száma, nem számítva az interneten bekapcsolódókat, határokon innen és túlról.

A nap szentmisével kezdődött, Felföldi László püspök atya bíztató szavaival erősítette bennünk hivatásunk szépségét és súlyát. A közös ebéd után dr. Dabóczi Kálmán és Veronika hiteles, mély tanúságtételét hallgathattuk meg, majd kiscsoportokban megosztottuk saját élethelyzetünket egymással. A jutalmazott és jubiláló házasokat Felföldi László püspök atya áldotta meg, s a Vivat Bacchus együttes zenével köszöntötte őket.

A vacsora után kvízjátékban mérhettük össze tudásunkat, ahol kiderült, hogy ehhez a műfajhoz a gyerekek értenek legjobban. A „Mindenkit szeretni? Hogyan?!”  kérdést járta körül a  „Szólj be a papnak” vitaest. Közben a hangulatos teaházban frissülhettek fel a párok, családok.

Röviden összefoglalva: sok mosoly, szeretet, közös élmény, új barátságok, megerősödés, feltöltődés…ez volt a nap eredménye 2022. február 12-én, a házasság világnapján.

Forrás és fotó: Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület

A világnap alkalmából bemutatott szentmise egyházmegyénk YouTube-csatornáján megtekinthető.

Pécsi Egyházmegye

Szentmise közvetítések banner v2

 

Szentmise közvetítések banner v2

 

2024 június
H K Sz Cs P Szo V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

partnerek Báta

partnerek Máriagyűd

partnerek Napi evangélium

partnerek kórházlelkészség